Seminārs uzņēmējiem

Šī gada 29.janvārī notika SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Krāslavas nodaļas un Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas rīkotais seminārs „Par Eiropas Savienības un valsts likumdošanas izmaiņām, kas attiecas uz mežu apsaimniekošanu un būvniecību”.

Atsaucība un apmeklētība no uzņēmēju, zemnieku saimniecību pārstāvjiem bija ļoti liela – 66 dalībnieki. Seminārā izvēlētās tēmas izrādījās aktuālas lielai daļai interesentu un veiksmīgi pielāgotas pašreizējai situācijai gan būvniecībā, gan meža zemju apsaimniekošanā. Par to liecināja jautājumu daudzums, uz kuriem eksperti sniedza izsmeļošas un saprotamas atbildes.
Semināra laikā dalībnieki uzklausīja SIA LLKC Meža konsultāciju un pakalpojumu centra Dienvidlatgales nodaļas vadītāju Jāni Dzalbu un mežsaimniecības konsultantu Edgaru Sušinski par neizmantotu, ar kokiem aizaugušo zemju sakārtošanu un apsaimniekošanu, par mežaudžu atbilstību Meža likuma prasībām, par plantāciju mežu reģistrēšanas kārtību un izslēgšanu no Meža valsts reģistra, par meža inventarizāciju.


Inta Murāne
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 10 (06.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.