Pilsēta Daugavas lokos – mūsu Laimes zeme

Adventes laikā, kad, gaidot Ziemassvētkus, cilvēki īpaši tic tam, ka notiks brīnumi, Krāslavas bērnudārzā “Pīlādzītis”, meklējot Laimes zemi, viesojās Sprīdītis.

Viņam šeit – pilsētā Daugavas lokos – tik ļoti iepatikās, ka viņš vēlējās satikt kādu, kas viņam parādītu šo skaisto pilsētu. Laimes mātes vadīts, Sprīdītis nokļuva bērnudārzā. Vecāko grupu pīlādzēni ar audzinātājām nekavējoties sāka iepazīstināt viesi ar savu dzimto Krāslavu.

Lai negaidītajam un zinātkārajam viesim būtu vairāk skaidrības par to, kur viņš atrodas, bērni ar Laimes mātes palīdzību iemācīja viņam rakstīt vārdus – Latvija, Krāslava, Pīlādzītis. Kad tas bija apgūts, uz lielā ekrāna parādījās fotogrāfijas, kurās Sprīdītis, elpu aizturēdams, iepazina skaistākās Krāslavas vietas.

Atelpas mirklī pīlādzēni dāvāja skanīgas dziesmas. Un tad pēkšņi Laimes māte sāka runāt par Krāslavas lepnumu un rotu – Daugavu. Tas bija īstais mirklis, lai gan bērniem, gan Sprīdītim uzdāvinātu nupat klajā laisto Daugavas stāstu kalendāru. Tajā var rast atbildes uz neskaitāmiem jautājumiem, ar tā palīdzību var izzināt dzīvi Daugavas pasaulē.

Daugavas stāstu kalendārs ir bērnudārza “Pīlādzītis” skolotāju izlolots sapnis. Projektu par tā radīšanu viņas “Daugavas savienībā” iesniedza pirms gada, taču saņēma atbildi, ka tas nav apstiprināts.... Taču – kam lemts piepildīties, tas piepildīsies. Un šī gada novembrī biedrība “Pīlādzītis klubs” saņēma zvanu no “Daugavas savienības” par to, ka ir iespējama šī projekta realizēšana. Tas bija jāīsteno līdz šī gada beigām. Sākās spraigs darbs. Idejas autores ir Jeļena Vorošilova, Rasma Krumpāne, Aija Trunoviča – Stivriņa un Žaneta Moiseja, kura šobrīd bērnudārzā nestrādā, taču aktīvi iesaistījās idejas īstenošanā. Visām kopā viņām izdevās mēneša laikā radīt bērnu radošo kalendāru “Daugavas stāsti”.


Inga Pudnika
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 97 (18.12.2015.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.