Apkopoti pašvaldību vēlēšanu rezultāti

Visā Latvijā darbojās 955 vēlēšanu iecirkņi. Uz tiem savu balsi atdot par sev tīkamo politisko spēku devās 50,41 % balsstiesīgo Latvijas iedzīvotāju. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās pie vēlēšanu urnām devās 45.99 %. Tas liecina par to, ka šogad vēlētāju aktivitāte ir palielinājusies par 4.42 %.

 



Kopumā vērtējot, Latvijas lielākajās pilsētās un novados pēc vēlēšanām būtiskas pārmaiņas nav gaidāmas. Tiek lēsts, ka esošā vara varētu saglabāties Ventspilī, Jūrmalā, Jelgavā un Rēzeknē. Savukārt mums blakus esošajā Daugavpilī situācija ir neskaidra. Tur domē tikušas trīs partijas - līdzšinējā pilsētas galvas Jāņa Lāčplēša “Latgales partija”, no tās tikai nedaudz atpaliek “Saskaņa” un “Mūsu partija”, katra no tām vēlas ieņemt mēra krēslu. Varas noteicēju Daugavpilī noteiks prasme sastrādāties un vienoties.



Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotā informācija liecina, ka Latvijas pašvaldībās visvairāk būs pārstāvēta nacionālā apvienība “”Visu Latvijai!” - “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”” (VL-TB/LNNK), kā arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Latvijas Zemnieku savienība (LZS).



Starp ievēlētajiem deputātiem Latvijas pašvaldībās strādās arī sportisti, mākslinieki un TV sejas.



Ieskatīsimies mums aktuālāko Latvijas novadu - Krāslavas, Dagdas un Aglonas - provizoriskajos vēlēšanu rezultātos.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 43 (06.06.2017.)