Krāslavas Romas katoļu draudzē

Aizlūdza par dekāna dvēseli

17. augusta vakarā ticīgie sirsnīgi lūdzās par savu bijušo dekānu prelātu Jāzepu Lapkovski, atzīmējot pirmo gadadienu, kopš viņa aiziešanas mūžībā. Kora izpildījumā svinīgi skanēja Rekviēms. Sv. Misi kopā ar draudzes prāvestu Eduardu Voroņecki celebrēja priesteri Alberts Cimanovskis, Marians Daļeckis, Fēlikss Cipruss un Andris Solims. Priesteris Andris savā aizkustinošajā uzrunā atcerējās visu to labo, ko dekāntēvs paveicis viņa grūtajā ceļā uz priesterību, uzsvēra uzticīgā dvēseļu gana stipro ticību, vienkāršību saskarsmē ar cilvēkiem, īpaši ar bērniem un jauniešiem.

Pēc dievkalpojuma baznīcas dārzā pie prelāta kapa visi lūdzās “Kunga Eņģeli”.

Atlaidas

Augusts Krāslavas draudzē ir bagāts ar atlaidām. Sv. Mises, kas beidzās ar Euharistisko procesiju, tika svinētas 15. augusta vakarā — Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos — un 20. augustā, atzīmējot sv. Roha, mēra un infekcijas slimību aizbildņa, piemiņu. 27. augustā tiks atzīmēti ar atlaidām apveltītie draudzes patrona sv. Ludviga svētki.

Kā parasti mēneša pēdējā svētdienā tiks aizlūgts arī par slimniekiem, uzliekot klātesošajiem rokas.

Daugavpilieši — bieži ciemiņi

Jau vairākkārt krāslaviešus ar savu skanīgo dziedājumu krievu un poļu valodā ir priecējis Daugavpils Jaunavas Marijas Bezvainīgās Ieņemšanas baznīcas jauniešu koris. Tas divreiz ir ciemojies Krāslavas draudzē arī augustā. Sv. Roha atlaidās daugavpilieši kuplināja rīta sv. Misi. Bet pirms Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem, ceļā uz Aglonu, viņi dziedāja dievkalpojumā, kas notika kapličā pie sv. Mocekļa Donata altāra.