Svētā Šarbeļa fenomens

Šogad 24. decembrī aprit 108 gadi, kopš Anaijā Ziemassvētku vigilijas naktī Vs. Sakramenta adorācijas laikā miris mūks — vientuļnieks Šarbeļs Maklufs. Šis Libānas un visu Austrumu elks, kuram Dievs dāvājis milzīgu Dzīvinošu Spēku darīt daudzus brīnumus, atbrīvot cilvēkus no dažāda nespēka, dvēseles un miesas slimībām, arī šodien turpina dziedināt tos, kuri tic Jēzum Kristum.

Viņš paveicis apmēram 20 tūkstošus lielu un mazu brīnumu. Katru no tiem pētīja reliģiozo institūciju pārstāvji, medicīnas speciālisti, zinātnieki un atzina par autentiskiem. Šarbeļs Vatikānā 1965. gadā pieskaitīts svētīgo pulkam, bet 1977. gadā konsekrēts par svēto. Sv. Šarbeļa kapu Anaijas klosterī apmeklējuši vairāk nekā miljons cilvēku no 96 pasaules valstīm.

Šī gada sākumā pirmoreiz Latvijā krievu valodā varēja iegādāties pareizticīgā Krievijas rakst-nieka Anatolija Bajukanska brošūru divās daļās “Svētā Šarbeļa fenomens jeb Iepazīšanās ar brīnumu” ar dziednieciskiem svētā vientuļnieka attēliem. Brošūrās ievietotas pārsteidzošas liecības par brīnumainām izdziedināšanām. Arī mūsu rajonā vairāki ticīgie jau ir izbaudījuši īpašās sv. Šarbeļa žēlastības un rūpes. Svētais mūks ir palīdzējis atbrīvoties no sirds, galvas, muguras sāpēm. Bet dievbijīgajai pensionārei Teresai Leščovai triju mēnešu laikā, ik dienas lūdzoties un uz sāpošās vietas uzliekot sv. Šarbeļa attēlu, izdevās atbrīvoties no kuņģa čūlas.

Genovefa KALVIŠA