Kristus gaismu — katrai 2007. gada dienai!

“Nebīstieties no Dieva, kurš kļuva cilvēks!.. Mūžīgais dievs ir ne vien kopā ar cilvēku, bet pats kļuva cilvēks Jēzū Kristū.”

Pāvests Jānis Pāvils II

“... No šīs dienas tumsība samazinās. Aug gaisma, naktis atkāpjas! Diena pieaug, maldi mazinās, ataust Patiesība, jo šodien mums piedzimis Taisnības Saule.”

Sv. Hieronīms

Cienījamie lappuses “Ticības lietas” lasītāji!

Beidzas klusais Brīnuma gaidīšanas laiks. Atkal klāt Ziemassvētki. Drīz vien pateiksimies Dievam par saņemtajām žēlastībām aizvadītajā gadā un sagaidīsim Jauno gadu. Vēl pēc nedēļas Kristus Dzimšanu svinēs arī Austrumu Baznīcas kristieši.

Šis ir intensīvas apdāvināšanas un dāvanu saņemšanas laiks. Arī es Jūs lūdzu pieņemt dāvanas — neiesaiņotus brīnumus. Tomēr ne no manis, bet no tiem, kuri ir daudz, daudz bagātāki.

Pirmkārt, katram no Jums novēlu patiesi atvērt savu sirdi un ar pateicību pieņemt visvērtīgāko Ziemassvētku dāvanu no mūsu Debesu tēva un Svētā Gara — pieņemt pašu Bērniņu Jēzu, lai mācītos no viņa neierobežotu mīlestību, pilnību un piedošanu. Noderīgas garīgās dāvanas, ja vien vēlaties, varat saņemt no Marijas — pašaizliedzību, pilnīgu atteikšanos no patmīlības un gribu, kas nepieciešama, lai nonestu debesis uz zemes; no Jāzepa — ticību un uzticību; no eņģeļiem — mierinājumu, prieku un pārliecību par to, ka ne no kā nav jābaidās, bet gan jālīksmojas; no ganuzēna, kurš kā dāvanu Mazulim atnesa savu iemīļoto jēriņu, — dāsnumu; no krodzinieka sievas, kura piedāvāja siltu, sausu un drošu pajumti Svētajai ģimenei, savu labāko seģeni, kur ietīties mātei un jaundzimušajam, maltīti Jāzepam un svaigu sienu ēzelim, — līdzcietību, žēlsirdību un labvēlību; no Austrumu gudrajiem — māku pacelt acis uz debesīm un saskatīt brīnumaino Zvaigzni, kuras gaisma ved pa patieso ceļu pie Jēzus, lai atklātu, kā šodien dzīvot, kā šodien mīlēt, kā šodien būt par cilvēku.

Lai Ziemassvētku un Kristus parādīšanās svētku žēlastības apgaismo visas jūsu nākamā gada dienas!

No visas sirds — jūsu Genovefa KALVIŠA