Otrā datuma lūgšana

Šogad 2. februārī paiet 20 gadu kopš kāda svarīga notikuma, kas saistīts ar Dievmātes parādīšanos Medžugorjē.

Kā liecina viena no vizionārēm Mirjana, kopš 1987. gada Gospa (tā vizionāri sauc Dievmāti) atnāk katra mēneša otrajā datumā, lai kopā ar Mirjanu lūgtos par neticīgajiem, bet kopš 2. februāra šajā ikmēneša lūgšanā var piedalīties visi, kuri to vēlas. Vizionāre precizē, ka otro mēneša datumu Vissvētākā Jaunava izvēlējusies ne jau nejauši. “Šīs izvēles iemesls kļūs skaidrs, kad tiks atklāti noslēpumi,” saka viņa. “Šim datumam ir ļoti liela nozīme.”

Gospa saka, ka viss šodiendienas ļaunums pasaulē — kari, sadalīšanās, pašnāvības, narkomānija, šķiršanās, aborti — notiek caur neticīgajiem. Viņa gan tos nesauc par “neticīgajiem”, bet “par tādiem, kuri vēl nepazīst Dieva mīlestību.” Jaunava Marija ir mūsu visu māte un mīl mūs visus, tāpēc neticīgo dēļ ļoti cieš. “Ja jūs kaut reizi redzētu pa Viņas vaigiem ritošās asaras, jūs uzreiz izlemtu katru dienu lūgties par neticīgajiem,” saka Mirjana. Gospa lūdz mūsu palīdzību un iesaka lūgšanu intences par neticīgajiem vienmēr likt pirmajā vietā. Lūgties par viņiem nozīmē lūgties par mūsu nākotni, par mūsu bērnu nākotni, par viņu drošību.

Medžugorjē daudzas grupas un daudzas ģimenes vienotībā ar Mirjanu un tūkstošiem citu velta laiku lūgšanai, lai “palīdzētu Gospai”. Arī mēs ar katru lūgšanu varam mēģināt nosusināt Dievmātes asaras un novērst Viņas pārmetumus, ka mēs maz palīdzam Viņai, ka mūsos maz žēlsirdības un mīlestības.

Pēc māsas Emanuelas grāmatas “Medžugorje. Sirds uzvara.”