Jēzu, mīli mūs ar savu Sirdi!

Tradicionāli jūnijs ir Vissvētākās Jēzus Sirds godināšanas mēnesis. Jau pirmajos gadsimtos Baznīcas tēvi ir apcerējuši krustā sistā Jēzus atvērto sānu.

Šinī brūcē, kas paver ceļu uz Jēzus Sirdi, viņi redzēja mūsu pestīšanas durvis uz avotu, no kura izšļācas visi Baznīcas sakramenti, kas kā žēlastību straumes mūs mazgā, dziedina un svētdara. Pāvests Pijs XII ir teicis, ka Vissvētākās Jēzus Sirds godināšana ir mīlestības kults, kurā mēs svinam mūsu Pestītāja mīlestības uzvaru pasaulē.

1675. gadā Jēzus klostermāsai Margaritai Marijai Alakokai atklāja savas caurdurtās sirds noslēpumu un aicināja iedibināt īpašus svētkus savas žēlsirdīgās Sirds godam.
Klostermāsa rakstīja:

“Reiz, esot Vissvētākā Sakramenta priekšā kādā tā svētku oktāvas dienā, es saņēmu no sava Dieva pārbagātas viņa mīlestība dāvanas un sajutu vēlēšanos atbildēt Viņam ar mīlestību pret mīlestību.

Un Kungs man teica: “Tu nevari Man dāvāt lielāku mīlestību, kā izpildot to, ko tik daudz reižu esmu tev lūdzis.” Tad, atklājot savu dievišķo Sirdi, Viņš turpināja: “Lūk, šī Sirds, kas tik ļoti mīlējusi cilvēkus, ka nav žēlojusi neko līdz pilnīgai sevis atdošanai, lai apliecinātu viņiem savu mīlestību. Bet par atbildi Es no daudziem nesaņemu neko citu, kā vien nepateicību — necieņu un zaimus, vēsumu un nicinājumu, ko viņi Man parāda šajā mīlestības Sakramentā. Un Visvairāk Man sāp tas, ka Man veltījušās sirdis tā pieņem šo Sakramentu.

Tāpēc Es tev lūdzu, lai pirmā piektdiena pēc Vissvētākā Sakramenta svētku oktāvas tiktu veltīta īpašiem svētkiem, kuros tiktu godināta Mana Sirds — pieņemot svēto Komūniju un ar grēksūdzi gandarot par necienīgo izturēšanos, ko Tā ir saņēmusi Vissvētākajā Altāra Sakramentā. Tāpat Es tev apsolu, ka Mana Sirds atvērsies, lai pārpilnībā izlietu savu dievišķo mīlestību visiem, kuri Tai dāvās šādu godu un rūpēsies, lai To godinātu citi.”

Šī atklāsme bija iesākums Jēzus Sirds godināšanai katra mēneša pirmajā piektdienā un Jēzus Sirds svētku iedibināšanai. Šogad tos svinēsim 15. jūnijā.

Genovefa KALVIŠA