Caur Mariju pie Jēzus

Klāt augusts. Un atkal visi ceļi aicina mūs uz Aglonas svētvietu, kur svinēsim brīnišķīgos un ļoti iemīļotos svētkus Dievmātes godam.

15. augustā katoļi un 28. augustā pareizticīgie priecāsies par Vs. Jaunavas Marijas triumfa pilno uzņemšanu debesīs. Austrumu Baznīca šos svētkus gan sauc citādi — par Jaunavas Marijas Aizmigšanu.

Kungs Jēzus pagodināja Dievam uzticīgo un pazemīgo Mariju, nepieļaujot Viņas miesas satrūdēšanu kapā. Tā ir Dēla pateicība Mātei par Viņam dāvāto cilvēcisko dabu un dzīvi, par audzināšanu no šūpuļa līdz brieduma gadiem. Tagad Viņa ir Debesu Karaliene blakus Kristum Karalim, paaugstināta pāri eņģeļiem un visiem svētajiem.

Mūsu dievišķā Māte ir droša liecība tam, kāds ir bijis Dieva sākotnējais nodoms attiecībā uz cilvēkiem, ka mūsu īstā Tēvija ir debesīs. Šie svētki aicina mūs raudzīties uz debesīm, kur mūsu vislabās Mātes Sirds pukst nemitīgā mīlestībā un rūpēs par saviem zemes bērniem. Mūsu pestīšanas ceļš ved caur Mariju pie Jēzus.

Lūgsim Debesīs uzņemtās Dievmātes aizbildniecību, lai tajās debesīs, kas ir Dieva klātbūtnes vieta, nonāktu arī mēs — gan tagad, gan tad, kad Dievs mūs aicinās pie Sevis. Esi mums līdzās, Māte, kamēr vien turpinām šīs zemes svētceļojumu!

Dievmātes Debesīs uzņemšanas svētku novenna

(lūgties no 7. līdz 15. augustam)

Visvarenais Dievs, mūsu Kunga Jēzus Kristus Tēvs, Tu esi atklājis Savu spēku visā tā skaistumā, pagodinot dievbijīgu Nācaretes Jaunavu un padarot to par mūsu Pestītāja Māti. Uzklausi šo saulē tērpto Sievieti, kas, nostājusies uz mēnessirpja, aizlūdz par mums, ļauj, lai viņas lūgšanas atnes grēkos iegrimušajai pasaulei Jēzu un piepilda visu sirdis ar viņas dievišķā Bērna klātbūtni, kas dzīvo un valda mūžīgi mūžos. Amen.