Izlasi arī Tu!

Nesen izlasīju pagājušajā gadā latviešu valodā izdoto nelielo grāmatiņu “Euharistija. No jauna atklāta”.

Tajā tiek sniegti mūsu dienās dzīvojošās bolīvietes, Euharistiskās Jēzus Sirds misionāres Catalinas Rivas mistisko piedzīvojumu apraksti. Caur to Kungs Jēzus un Dievmāte vēlas mums iemācīt auglīgi piedalīties šajā mūsu pestīšanas vislielākajā notikumā, kas kļūst klātesošs katrā Svētajā Misē. Tāpat tiek uzsvērts Izlīgšanas (grēksūdzes) sakramenta nozīmīgums, pacietīga un izturīga sirds lūgšana un ciešanu vērtība katra cilvēka dzīvē.

Baznīcas vadība Cohabamā ar arhibīskapu Rene Femandez Apaz priekšgalā atzina Catalinas mistiskos piedzīvojumus, kā arī viņas vēstules par patiesām Dieva zīmēm, tāpēc atļāva tās publicēt.

Misionāres vīzijas man palīdzēja daudz dziļāk izprast sv. Mises upura nozīmi, spert nozīmīgus soļus, lai atbrīvotos no vienaldzības un rutīnas savā garīgajā dzīvē. Cik lielas žēlastības mēs zaudējam, ieraduma pēc piedaloties šajā vislielākajā no brīnumiem!

Autore apraksta arī viņai Dieva dāvātos saviļņojošos skatus par Izlīgšanas sakramenta svarīgumu. Catalinai teiktie Jēzus Kristus vārdi par lūgšanu rosina lūgties izturīgi un pacietīgi, ar paceltu pazemību. Misionāres pieraksti par ciešanām un nāvi mudina drošai ticībai par Dieva tuvumu visgrūtākajos savas dzīves brīžos.

Izlasi arī Tu šo mazo grāmatiņu! Tā noteikti palīdzēs gūt bagātīgākus savas ticības augļus.

Genovefa KALVIŠA