“Laba mūzika paceļ sirdis augšup”

Klātesošo vārdā pateicoties par emocionālo koncertu, kas 24. jūlijā notika Krāslavas sv. Ludvika Romas katoļu baznīcā, teica prāvests Eduards Voroņeckis.

Stīgu kvartets “Sensus”, kuru veido četri atraktīvi, azartiski un šarmanti mākslinieki, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Lietuvas Nacionālās operas un baleta teātra orķestra mūziķi, gandrīz stundas garumā lika daudzajiem klausītājiem dziļā saviļņojumā dzīvot līdzi Baha, Haidna, Borodina, Pahelbela skaņdarbiem vijoles solo un dueta, stīgu trio un kvarteta izpildījumā.
Talantīgā un atzītā latviešu vijolniece, vairāku konkursu fināliste Sofija Kirsanova, kura kopš 2009. gada strādā “The Israel Camerata Jerusalem” kamerorķestrī un aktīvi koncertē gan kā soliste, gan kā kamermūziķe, Ilze Kirsanova (1. vijole), Ilze Pence (2. vijole) un Jānis Rinkulis (čells) ir idejiski vienota un radoši spēcīga komanda.

“Sensus” regulāri piedalās dažādos koncertos, festivālos un ierakstos gan Latvijā, gan ārzemēs, ir daudzu balvu ieguvējs. Arī krāslavieši ļoti silti uzņēma krāsaino un daudzveidīgo koncertprogrammu.