Lūgšana — dvēseles spēka avots

Kristus mudina mūs Lielajā gavēnī kļūt dedzīgākiem lūgšanā. Pirms savām ciešanām Olivdārzā viņš atgādina apustuļiem: “Esiet nomodā un lūdziet Dievu, ka neiekrītat kārdināšanā” (Mk 14,38).

Cik bieži mēs esam kurli, neieklausāmies Dieva balsī, nedarbojamies līdzi Viņa žēlsirdībai! Bet ja lūgšanu dzīve nav stipra, tad agrāk vai vēlāk nāk dažādi kritieni, mūs savā varā pārņem grēcīgas noslieces. Lūgšanu apsīkšana attālina mūs no Dieva žēlastības.

Katoļticīgajiem Lielā gavēņa galvenās lūgšanas ir Krustaceļš, “Rūgtās asaras”, Rožukronis. Piemēram, Krāslavas sv. Ludvika draudzē kopīgo Krustaceļu gavēnī lūdzamies trešdienās un piektdienās plkst. 17.00 (vada bērni) un svētdienās pēc Votivas; “Rūgtās asaras” — svētdienās pēc galvenās sv. Mises, bet bērnu vadīto Rožukroni — svētdienās pirms Votivas.

Šajā gandarīšanas laikā nāksim biežāk uz savu baznīcu, nāksim veci un jauni, tēvi, mātes un vecvecāki, un aicināsim sev līdzi arī bērnus un mazbērnus — viņiem pašlaik ļoti nepieciešams izlūgties Dieva palīdzību. Apcerot Kristus ciešanas un sekojot Viņa lūgšanas paraugam, kopīgi smelsimies garīgo spēku un dzīvesprieku, mācīsimies pacietīgi un izturīgi nest savu dzīves krustu, pārvarēt grūtības. Īpaši svarīgi tas ir jaunajai paaudzei, ko diemžēl reti redzam dievkalpojumos baznīcā, lai tā nostiprinātos labajā, augtu ticībā un kristīgajos tikumos.

Kā vajag lūgties, lai Dievs mūs uzklausītu? To turpināsim apgūt “Pro Sanctitate” māsu vadītajās nodarbībās 2. (pēc vakara sv. Mises) un 3. martā (visas dienas garumā). Rūpēsimies par savas dvēseles pestīšanu! Neaizmirsīsim, ka lūgšana ir dvēseles spēka avots.