Dārgie brāļi un māsas Kristū!

Cienījamie novada iedzīvotāji!

Kristum ticīgā pasaule ar īpaši lielu sajūsmu gaida Lieldienas, jo tie ir dzīves, prieka un augšāmcelšanās svētki. Lieldienu svinības atstāj neizdzēšamu iespaidu katra cilvēka sirdī; pat tie, kas retāk apmeklē dievnamu, ierodas baznīcā un piedalās Kristus augšāmcelšanās svētku svinībās. Lieldienu zvanu skaņas rod atbalsis pat sasalušās sirdīs.

Šie svētki mums visiem ir dārgi un patīkami. Tādēļ arī viss lielais ticīgo pulks šajos svētkos pulcējas baznīcās, lai vismaz uz brīdi aizmirstu par smago dzīves nastu un lai baudītu kopā ar visu kristīgo pasauli Kristus augšāmcelšanās vēstījuma prieku.
Kunga augšāmcelšanās un uzvara pār nāvi sludina mums dzīvības evaņģēliju. Ne par velti Jēzus saka: “Es esmu augšāmcelšanās un dzīvība” (Jņ 11, 25). Ar šo ticību mums aust gaisma, kura nekad vairs nenorietēs.

Lieldienu brīnums reizē ar ticību nes mums īpašu spēku dzīves grūtajos brīžos. Šis spēks palīdz mums ar drosmi nest ikdienas dzīves krustu un sniedz beigās uzvaru, jo pats Pestītājs mums atgādina: “Es esmu nācis, lai būtu dzīvība un lai tā būtu pārpilnībā” (Jņ 10, 10).

Vienoti ar Kristus Kungu kā dzīvības neizsīkstošu avotu, mēs spējam pārvarēt visus šķēršļus ceļā uz pestīšanu, kā to skaidri mums saka apustulis Pāvils: “Es visu spēju Tanī, kas mani stiprina” (Flp 4, 13).

Tādēļ Lieldienu gaišajā rītā visiem, kas šaubās un cieš, kas maldās un meklē, varam rādīt drošu ceļu uz dzīvības uzvaru, kā to rādīja Lieldienu gaišais eņģelis Jeruzalemes sievietēm: “Nebīstieties! Jūs meklējat Jēzu no Nācaretes, krustā sisto. Viņš ir augšāmcēlies!” (Mk 16, 6).

Kungs ir dzīvs! Viņš ir uzvarējis nāvi! Pateiksimies Dievam par šo brīnišķīgo Lieldienu noslēpumu, ar kuru esam atpestīti un iekļauti Baznīcā!

Tagad ir pavasaris, kad mēs varam novērot, ka bez saules siltuma nekas neaug, nezeļ, nezied. Tikai tad, ja esam Dieva mīlestībā, esam patiesi dzīvi un varam nest labus augļus. Rūpēsimies par to, lai mēs vienmēr būtu vienoti ar Kristu. Lai Lieldienu žēlastība stiprina visus ceļā uz Dievu un cilvēku garīgo un laicīgo labklājību! Lai šie Liel-dienu svētki sasilda jūsu sirdis ar prieku un siltumu, nes Dieva svētību un mieru!

Eduards VOROŅECKIS, Krāslavas svētā Ludvika Romas katoļu draudzes prāvests