Sveicam ar doktora grādu

Andrupenes un Pušas draudzes prāvests Mihails Sivickis ir sekmīgi pabeidzis studijas Itālijā un ieguvis doktora grādu Baznīcas kanoniskajās tiesībās.

Līdz ar prāvesta pienākumu pildīšanu jaunais Baznīcas doktors darbojas arī Starpdiecēžu tiesā.
Katoļiem četri jauni priesteri

3. jūnijā Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē bīskaps Jānis Bulis par priesteriem iesvētīja diakonus Bernardu Vagali un Andžeju Lapinski. Priesterības svētību saņēmuši arī viņu kursa biedri Edijs Silevičs (Liepājas diecēze) un Jurijs Gorbačevskis (Jelgavas diecēze).

Bernards Vagalis ir mūsu novadnieks, dzimis un audzis Kombuļu pagastā, mācījies Sauleskalna pamatskolā un Krāslavas ģimnāzijā. Primīcijas Sv. Misi jaunais Dieva dārza strādnieks svinēja 10. jūnijā Aglonas bazilikā, kur viņš ilgu laiku kalpoja par ministrantu.

16. jūnijā dievkalpojumu dzimtajā Daugavpils sv. Pētera ķēdēs draudzē noturēja Andžejs Lapinskis, bet 17. jūnijā viņu sirsnīgi uzņēma Krāslavas draudzes ticīgie un saņēma jaunpriestera svētību.

Jauniešu dienas

Šogad jūlijs īpašā veidā ir jauniešu mēnesis. Visi Latvijas jaunieši ir aicināti pulcēties savās diecēzēs, lai kopā ar draudžu ganiem un bīskapa vadībā arvien dziļāk izdzīvotu Kristus klātbūtni savā vidū. Tas būs “ģenerālmēģinājums” pirms Pasaules jauniešu dienām, kas 2013. gada 23. - 28. jūlijā notiks Riodeženeiro.

Atsaucoties pāvesta Benedikta XVI aicinājumam, šogad jauniešu dienu devīze ir: “Vienmēr priecājieties Kungā!” (Flp 4,4)
Jaunība ir viens no skaistākajiem dzīves posmiem, kas jāpieņem ar prieku un pateicību.

Rēzeknes-Aglonas diecēzes jauniešu dienas notiks 7. un 8. jūlijā Viļānos. Dalībai šajā pasākumā jaunieši var pieteikties pie draudžu prāvestiem. Informācija portālā www.mariani.lv