Krāslavas katoļu draudzē

* 23. septembrī pēc galvenās Sv. Mises baznīcā Dieva godam skanēja Baroka laika mūzika. Ilze Kirsanova (vijole), Ilze Pence (vijole) un Andrejs Bilalovs (taustiņistrumenti) meistarīgi atskaņoja G. F. Hendeļa un J. S. Baha darbus.

* Aizvadītājā sestdienā neliels uzņēmīgu draudzes ticīgo pulciņš ar lūgšanām un dziesmām prāvesta E. Voroņecka vadībā devās braucienā uz Latgales baznīcām pa maršrutu Kārsava - Sarkaņi - Rēzekne - Kaunata - Ezernieki - Dagda. Rožukroņa Dievmātes godam veltītajā Malnavas jaunajā baznīcā daudzi bija pirmo reizi, tā visus pārsteidza ar savu krāšņumu. Sarkaņu Dievmātes brīnumdarītājas svētbildes priekšā krāsla- vieši izticēja Debesu Mātei savas rūpes un problēmas. Paliks atmiņā arī Rēzeknes Jēzus Sirds katedrāles un citu Latgales dievnamu apmeklējums, kur vēlreiz varēja dziļi un patiesi izjust Dieva klātbūtni, garīgi atjaunoties.

* Jau vairākus gadus septembra beigās draudzē tiek svinēti ražas svētki. Šogad tie notika pēdējā mēneša svētdienā. Altāris bija skaisti izgreznots ar dārzu un tīrumu veltēm. Sv. Misē ticīgie pateicās Debesu Tēvam par ražu, par to, ka Radītājs nepieļāva lielas dabas kataklizmas, kas varētu iznīcināt cilvēku roku darbu, kā arī lūdza svētību nākamajiem darbiem.