Aicinām liecināt

Ticības gadam veltītajā apustuliskajā vēstulē “Porta fidei” pāvests Benedikts XVI atgādina, ka ticība izpaužas liecībā (10). Kristietim ticība ne tikai jāpraktizē savā dzīvē un darbībā, bet arī jāpalīdz citiem iegūt ticības žēlastību, tāpēc aicinām lappuses “Ticības lietas” lasītājus pastāstīt par savu ticības pieredzi kādā no turpmākajiem jautājumiem:

Kā jūsu dzīvē atklājas Dievs? Kā jūs izdzīvojat ticību ikdienā? Kā un par ko lūdzaties? Vai ticat, ka Dievs uzklausa jūsu lūgšanas? Vai ticat visam, ko apliecināt “Es ticu...” (Credo) lūgšanā? Kā jūs izdzīvojat Svēto Misi? Ko jums nozīmē svētie sakramenti, Vissvētākā sakramenta adorācija? Vai nesat Kristu citiem: saviem vienaudžiem, draugiem, skolēniem, darba biedriem, saviem bērniem un mazbērniem? Kādā veidā jūsu ģimenē, dzimtā ticība tiek nodota no paaudzes uz paaudzi? Vai ar savu dzīvi liecināt, ka esat kristietis: kādā veidā? Kā uzņemat ciešanas, grūtības, pārbaudījumus, pāridarījumus? Kādu dalību ņemat draudzes, baznīcas dzīvē?

Gaidīsim jūsu vēstules visa Ticības gada garumā: “Ezerzeme”, Lāčplēša ielā 20, Krāslavā, LV 5601 vai e-mail: ezerzeme@ezerzeme.lv (ar norādi: lappusei (“Ticības lietas”). Varat rakstīt vai zvanīt arī G. Kalvišai Raiņa ielā 9-5, tālr. 65621178. Ļoti ceram uz jūsu atsaucību!

* * *

“Pro Sanctitate” māsas 8. decembrī aicina jauniešus uz tikšanos Krāslavas sv. Ludvika Romas katoļu baznīcā, lai kopīgi pārdomātu tēmu “Svētais Gars ir mīlestības gars”. Pulksten 16.00 — tikšanās 16. istabā, plkst. 17.00 — Adorācija; plkst. 18.00 — Sv. Mise.

Sagatavoja Genovefa KALVIŠA