Uzticēsim sevi mīlestības Kungam!

Dārgie draugi! Lai neviena nelaime jūs nebiedē. Nebaidieties ne no pasaules, ne no nākotnes, ne no sava vājuma. Kungs ir ļāvis jums dzīvot šajā vēstures mirklī, lai caur jūsu ticību Viņa Vārds turpinātu izskanēt pār visu pasauli.

Pāvests Benedikts XVI

Brāļi un māsas Kristū, cienījamie lappuses “Ticības lietas” lasītāji!

Tiekamies ar jums jau 102 mēnešu garumā — kopš 2004. gada jūnija. Šajos gados publikāciju autori centās jūs tuvāk iepazīstināt ar nākošajā mēnesī notiekošajiem liturģiskajiem svētkiem un piemiņas dienām, informēt par svarīgākajiem Baznīcas, draudžu un kristīgo kopienu jaunumiem, pieredzi Dieva meklējumos, draudzības ar Jēzu Kristu, Dievmāti un svētajiem stiprināšanā. Aizvadītajā gadā saturīgas publikācijas par ticības pamatjautājumiem jums piedāvāja prāvesti Alberts Budže (Tilža), Eduards Voroņeckis (Krāslava), Genādijs Alferovs (Indra). Saturīgas bija ticīgo liecības par grēksūdzes svarīgumu, paļāvību uz Dievmāti, piedzīvoto Jauniešu dienās Viļānos, svētceļojumos. Lasītāji varēja iepazīties arī ar Aglonas Dievmātes svētkos, sv. mocekļa Donata svinībās Krāslavā un citviet dievkalpojumos bīskapu un priesteru teiktajiem sprediķiem un uzrunām. Stāstījām par jubilāra — Piedrujas prāvesta Mariana Daļecka kalpojumu, dzīvesbiedriem Aloiziju un Apoloniju Buliem, kuri svētīgā laulībā aizvadījuši 60 gadus. Ceru, ka labāk apzināties sevi kā kristieti jums palīdzēja pārdomas par paveikto brīvprātīgo kustības gadā, Rīgas Metropolijas dievnamu iesvētīšanas gadadienā, Ticības gadu uzsākot.
Pateicos visiem, kuri piedalījās lappuses “Ticības lietas” veidošanā un kuri to lasīja. Sirsnīgs paldies tiem, kuri “Ezerzemes” aptaujas anketā ir izteikuši atzinību mūsu darbam un vēlas arī turpmāk redzēt laikrakstā garīga satura publikācijas. Mums tas izdosies tikai visiem kopā. Esmu gandarīta, ka daži jau ir atsaukušies uz manu aicinājumu Ticības gadā pastāstīt par savu ticības pieredzi.

Sveicu jūs visus gaišajos mūsu Pestītāja dzimšanas svētkos un Jaunajā, 2013. mūsu Kunga Jēzus Kristus gadā — Ticības gadā. Šajā grūtajā laikā, kad gribas lādēt un lamāt valdību un politiķus, kad cilvēku attiecībās valda neiecietība un labestības trūkums, jaundzimušais Kristus Bērns mūs aicina svētīt un mīlēt citam citu. Uzticēsim sevi, savu dzīvi mūsu Glābējam — Mīlestības Kungam! Tikai Viņš spēs mums palīdzēt atrisināt samilzušās problēmas, atbrīvot mūs no rūgtuma un dusmām, dziedināt mūsu kūtro ticību, piedot visiem cilvēkiem, iemācīs mīlēt citam citu.

Lai Betlēmes zvaigzne izgaismo ikvienu sirdi katru dienu visa 2013. gada garumā!

Visas vajadzīgās Dieva žēlastības no sirds jums vēlē jūsu Genovefa.