Remontdarbi Krāslavas Sv. Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcā turpinās

img

Krāslavas Sv. Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīca atrodas Krāslavas vēsturiskajā centrā, vienā no galvenajām pilsētas ielām – Brīvības ielā. Baznīcas ēka ir uzbūvēta 1789. gadā, bet baznīca šajā ēkā atrodas kopš 1864. gada. Ņemot vērā to, ka baznīcas ēkai šobrīd ir vairāk nekā 220 gadi, bet remontdarbi tajā šo gadu laikā tika veikti minimāli, radās nepieciešamība risināt jautājumu par baznīcas rekonstrukcijas darbu veikšanas nepieciešamību.

Kā pirmais etaps, pateicoties baznīcas draudzes locekļu finansiālajam atbalstam, baznīcai tika nomainīts jumts, bet 2014. gada 2. novembrī uzstādīts un iesvētīts jaunais kupols un krusts.



Ņemot vērā to, ka baznīca un tai piederošā dzīvojamā māja atrodas Krāslavas pilsētas vēsturiskajā centrā, 2016. gada sākumā, kā otru etapu, tika nolemts veikt ēku fasādes remontu. Pateicoties Krāslavas novada domes līdzfinansējumam un Krāslavas novada iedzīvotāju, uzņēmēju un draudzes locekļu ziedojumiem, 2016. gada maijā tika veikti baznīcas fasādes remontdarbi. Savukārt 2016. gada rudenī, pateicoties draudzes locekļu finansiālajam atbalstam, baznīcas sānu fasādes logu ailes tika apgleznotas ar svētbildēm.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 18 (03.03.2017.)