Sociālās uzņēmējdarbības konference

Eiropas Sociālā fonda projekta “Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai” ietvaros, 2. - 3. martā Rīgā notika Sociālās uzņēmējdarbības konference.
Konferenci rīkoja Labklājības ministrija, vadīja Madara Ūlande, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vadītāja un Latvijas Simtgades Radošās Padomes locekle ar vairāk nekā 12 gadus ilgu pieredzi pilsoniskās sabiedrības un sociālā aktīvisma projektu un organizāciju vadībā.

Ievadvārdus konferencē teica Kārlis Eņģelis, Labklājības ministra Jāņa Reira padomnieks: “Šodien Latvijā darbojošos sociālo uzņēmumu skaits nav ļoti liels, bet mēs redzam, ka tas pieaug. Tas stiprina pārliecību, ka kopā mēs spēsim attīstīt daudzus labus projektus. Ja cilvēki nesavtīgi strādā, lai kopā risinātu sabiedrībai nozīmīgus jautājumus, tad jebkurš šāds devums, neatkarīgi no mēroga, ir nozīmīgs un atbalstāms. Vēlos apliecināt, ka sociālā uzņēmējdarbība ir svarīga un vajadzīga labklājības nozarē un valstī kopumā... Būtiski, lai visiem iesaistītajiem – valsts institūcijām, uzņēmīgiem cilvēkiem, nevalstiskajam sektoram un, ne mazāk svarīgi – arī potenciālajiem darbiniekiem, būtu vienota izpratne par sociālās uzņēmējdarbības būtību. Sociālajiem uzņēmumiem ir būtiska loma ekonomikas izaugsmes veicināšanā un inovācijās gan savā formā, gan piedāvātajos produktos un pakalpojumos. Jāuzsver atbildīgas biznesa prakses īstenošanu, veicot taisnīgu samaksu saviem darbiniekiem, rūpējoties par darba drošību un vides pieejamību, saudzējot apkārtējo vidi. Tāpēc – vairāk sociālo uzņēmumu Latvijā nozīmē izmaiņas sabiedrībā kopumā. Sociālie uzņēmumi elastīgāk reaģē uz apkārt notiekošo, jo ne tikai teorētiski, bet arī praktiski mazina un novērš nevienlīdzību, rūpējoties par labvēlīgu darba un emocionālo vidi.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 19 (07.03.2017.)