Skaista: Zukulu ģimenes triumfs

Zemledus makšķerēšanas sezonas noslēgumam tuvojoties, karstus jaunumus redakcijai paziņoja neaizvietojamais sacensību organizators Pēteris Škutāns.
Pēc Skaistas vīriešu klubiņa vadītāja vārdiem, šogad marta svētkus tika nolemts organizēt neitrālā teritorijā, tāpēc 15 aktīvās atpūtas dabā piekritēji devās uz kaimiņos esošo Kombuļu pagastu. Bet Joda ezers viesus ar makšķernieku kastēm un ledus urbjiem sagaidīja nelabprāt. Trofejas zivju meklējumi noslēdzās ar pilnīgu izgāšanos, tāpēc visi sportisti izvietojās tuvāk niedrītēm. Un, lai nepiedzīvotu sakāvi, draudzīgi sāka uz ledus izcelt strīpainos asarīšus un zeltainos ruduļus sērkociņu lielumā.

Atzītajiem meistariem tāda cope ir īstas mocības. Bet kur tu liksies, ja citu variantu nav. Izkusušā sniega ūdens pagaidām zem ledus nenokļūst, tas nozīmē, ka skābekļa trūkums zivīm turpinās. Protams, nepiesātināmās sīkās zivteles nelaida garām iespēju pamieloties ar bagātīgo barību un delikatesēm - odu kāpuriem, tāpēc piecu stundu garumā balvu mednieki draudzīgi vicināja spārnus



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 20 (10.03.2017.)