Gadsimta notikums Konstantinovā – pagasta Tautas namā viesojas pūtēju orķestris

img

10. marta vakarā Konstantinovas Tautas nams aicināja visus uz Starptautiskās sieviešu dienas svinībām. Svētku koncerta programmā - pūtēju orķestris “Degšāres”.
Kā orķestra pieteikumā teica Tautas nama vadītāja Gelena Radelicka: “Mūsu Tautas namā tik lielu kolektīvu – pūtēju orķestri - uzņemam pirmo reizi!”

Vēlāk, pēc koncerta, apjautājos pagasta iedzīvotājām, kurām bija veltīts koncerts, vai bieži ir nācies dzirdēt šādu mūziku? “Es pirmo reizi dzirdēju “dzīvu” pūtēju orķestri!” sacīja sieviete “sievietes gados”... Bet pirms koncerta man bija iespēja uzzināt mazliet vairāk par orķestra dibinātājiem, dalībniekiem un to, kuram jāpateicas par orķestra uzstāšanos Konstantinovā. Dodos pie trīs vīriem, kuri satiekoties draudzīgi apskaujas. Viens no tiem man pazīstams – Alberts Stepiņš. Runīgāks izrādījās Jānis Benislavskis, Degšāru pagasta pārvaldes vadītājs, pūtēju orķestra dibinātājs un menedžeris. Mani sauc tāpat kā Romas Katoļu baznīcas bīskapu, kurš 18. un 19. gs. mijā pildīja savus pastorālos pienākumus kā Mogiļevas palīgbīskaps, bija garīga un filozofiska satura grāmatu autors. Vai ir radniecība? Droši vien. Viens posms iztrūkst, bet drīzāk ir caur Benislavsku Konstanci – bīskapa brāļa sievu.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 21 (14.03.2017.)