15. REIZI UZ LIELAJIEM LASĪŠANAS SVĒTKIEM

Sestdien, 11. martā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā jau 15. reizi notika lielākās lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2016” noslēguma pasākums - “Lielie lasīšanas svētki”. Svētkos piedalījās ap 800 žūrijas ekspertu – bērni, jaunieši un pieaugušie, no dažādiem Latvijas novadiem, pārstāvot skolas un bibliotēkas.

Kā ik gadu, arī šogad Krāslavas novada vārds izskanēja, sveicot lasīšanas vēstnešus, aizvadītā gada iecienītāko grāmatu autorus, ilustratorus, tulkotājus un izdevējus. Starp 712 bibliotēkām, kur lasīšanas maratonā ir piedalījušies 19 969  lasītāji, bija 11 Krāslavas novada bibliotēkas, 3 Krāslavas pilsētas skolu bibliotēkas, apvienojot 294 novada lasītājus.



Kā parasti, svētki noritēja divās daļās: pasākums lasītājiem vecuma grupā 5+ un 9+ un pasākums jauniešiem vecuma grupā 11+ un 15+. Vienlaikus tika sveikti aktīvākie vecāki, skolotāji, bibliotekāri nominācijās “Lasīšanas vēstneses” un “Tēvu kampaņas”, kuri rūpējas, lai bērni un jaunieši mantotu lasītprieku un turētu godā saukli “Lasīt ir stilīgi!



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 22 (17.03.2017.)