Vai Dagdas novada dome seko atkritumu apsaimniekošanas firmas SIA “Clean R” darbībai?

img

Par to, ka jaunā atkritumu apsaimniekošana firma SIA “Clean R” Dagdas novadā ienāca skaļi un skandalozi, novadniekiem nav nekāds atklājums. Solīto zemo cenu vietā daudzi novadnieki ikdienā izjūt ne tikai pakalpojuma apmaksas apmērus, kas aritmētiski salīdzinot ar iepriekšējiem apsaimniekotājiem, tomēr ir lielāki, bet arī ir spiesti izbaudīt daudzas neērtības, kas rodas šīs firmas darba stila dēļ. Viss notiek salīdzinot. Tāpēc neizbrīna, ka redakcija ik pa laikam saņem kārtējo sūdzību par nesavāktiem konteineriem, par brīdinājumu neesamību, par maršruta izmaiņām utt.

Nesen masu mēdijos parādījās informācija par firmas SIA “Clean R” darbību Daugavpilī, kur, iespējams, iedzīvotāji no 2014. gada līdz 2017. gadam ir pārmaksājuši 1 miljonu 143 tūkstoši 238 eiro un 10 centus. Pēc pārrēķina veikšanas tika saprasts, cik liela apmēra bizness ir atkritumu apsaimniekošana, ja dažu gadu laikā vienā pilsētā var rasties tik liela pārmaksa, kas lēšama ne tūkstošos, bet miljonos eiro.



Kā tad ir Dagdas novadā? Vai Dagdas novada domes vadība seko firmas darbībai un tam, cik m3 vai tonnu firma apsaimniekojusi un nogādājusi līdz poligonam, kopš ir uzsākusi savu darbību?



Zināms, ka ikviena atkritumu apsaimniekošanas firma valstij maksā par atkritumu apglabāšanu poligonā, kā arī dabas resursa nodokli tieši par svaru, kas izteikta tonnās (t).



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 23 (21.03.2017.)