Ceļa posma Aglona - Šķeltova liktenis līdz 2020.gadam

Ceļa posms Aglona - Šķeltova daudziem novadniekiem ir ļoti aktuāls jautājums. Vieni priecājas, ka pirms pēdējām Saeimas vēlēšanām  daļa šī ceļa  posma tika noklāts ar, tā saucamo, dubulto virsmu, kas ir daudz tīkamāks par grants ceļu un to radītajiem putekļiem. Otri skumst, ka šāda dubultā virsma nav noklāta visa ceļa posmā, bet tikai dažus km virzienā no Aglonas ciemata uz Šķeltovas pusi. Tādējādi nenodrošinot solīto ērtību - visu novada pagasta centru savienošanu ar Aglonas novada centru - Aglonu pa kvalitatīviem ceļiem.  Ikdienā, satiekoties ar novadniekiem, tiek noprasts, ka tiem kāds sola šī ceļa seguma noklāšanu visā tā posmā. Uz jautājumu, kurš ir tas solītājs, atbildes vietā nākas saņemt vai nu neziņas pilnus skatienus, vai arī to, ka ceļus sola novada vadība.

Protams,  pašvaldībai kaut kāda loma ir ceļa stāvokļa uzlabošanā, taču, ņemot vērā, ka šis ceļa posms pieder “Latvijas Valsts ceļiem”, tad pašvaldībai lēmuma pieņemšanā - turpināt ceļa apstrādi ar dubulto virsmu - ir gaužām niecīga loma.



16. martā, iegriežoties Dagdas novada domē, kur komitejas laikā tika skatīts deputāta A.Plotkas ierosinātais jautājuma par ārkārtas situācijas izsludināšanu Dagdas novadā sakarā ar sliktajiem grants ceļiem, tika noskaidrots arī ceļa Aglona - Šķeltova liktenis tuvākajiem trim gadiem.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 26 (31.03.2017.)