Pasniegta “Gada balva medniecībā 2016”

Sestdien, 1. aprīlī, Jaunmoku pilī, Tukuma novada Tumes pagastā, jau trešo gadu Latvijā tika godināti “Gada balva medniecībā” laureāti un pasniegtas gada balvas trīs nominācijās – “Par mūža ieguldījumu medniecībā”, “Par nozīmīgu ieguldījumu medību saimniecības attīstībā Latvijā” un “Par nozīmīgu ieguldījumu medniecībā reģionā”. 

Daudzo laureātu vidū ir arī Aleksandrs Stepiņš un mednieku klubs “Andrupenes Mednieks”, kuri saņēma apbalvojumu nominācijā “Par nozīmīgu ieguldījumu reģionā”.



Latvijas Mednieku savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Baumanis uzskata, ka Latvijas medniecība un tās tradīcijas ir mūsu valsts kultūrvēsturiskais mantojums, ko raksturo saudzīga attieksme pret dabu, zināšanas un pieredze, kas pēctecīgi tiek nodotas no paaudzes paaudzei. 



“Gada balva medniecībā” tika iedibināta kā augstākā atzinība par nozīmīgu ieguldījumu medību saimniecības attīstībā un medību popularizēšanā Latvijas un vietējā mērogā. Šādi tiek veicināta atbildīga, rūpīga un ilgtspējīga medniecība – neatņemama Latvijas kultūras sastāvdaļa. Balvas iedibināšanas iniciatori ir valstī lielākā un ietekmīgākā mednieku nevalstiskā organizācija “Latvijas Mednieku savienība” (LMS) un pieredzes bagātākais žurnāls medniekiem – MMD (“Medības. Makšķerēšana. Daba”). Ieceres īstenošanā piedalās akciju sabiedrība “Latvijas Valsts meži” un Valsts meža dienests (VMD), finansiālu atbalstu sniedz Medību saimniecības attīstības fonds.



Balvas kandidātus izvirzīja LMS reģionālās nodaļas, VMD struktūrvienības, mednieku klubi, kā arī citas organizācijas. Šobrīd Latvijā ir vairāk nekā 22 000 aktīvu mednieku.



 Latvijas Mednieku savienība