“Mums jāzina, kā darbojas mūsu organisms, lai kaut nedaudz tam palīdzētu”

Pie organisma atveseļošanās netradicionālajām metodēm katrs “tautas” medicīnas piekritējs nonāk pats: kāds, vīlies tradicionālajās metodēs, cits – uzskatot dabu par vienīgo veselības avotu, vēl kāds – izdzirdējis par pārsteidzošiem atveseļošanās veidiem bez dakteru palīdzības…

Tā vai citādi ieteikumus praktiski jebkuru slimību ārstēšanai ar tautas līdzekļiem šodien var atrast visur – grāmatās, specializētajos žurnālos, laikrakstos, internetā... Viena lieta – visi šie informācijas avoti, bet pavisam cita – konkrēta cilvēka piemērs, kurš daudzu gadu garumā praktizē veselīgu dzīvesveidu. Tieši ar tādu cilvēku, Konstantīnu Hmeļņicki, pagājušajā nedēļā notika tikšanās Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā.



Ievadā Konstantīns pastāstīja klātesošajiem, kā viņš nonāca pie veselīgas ēšanas: par to, kā neveiksmīgi rūdījās, kā no bērnības cieta no augsta asinsspiediena, kā strādāja par mehāniķi, ik dienu saskaroties ar organismam kaitīgiem maisījumiem, kā piedzīvoja stipru elektrotriecienu… Kad sajuta sirdsdarbības kritumus – slimnīca, ikmēneša medikamenti vairāku desmitu eiro apmērā. Un pakāpeniski nonāca pie atziņas, ka viņš pats ir spējīgs sadzirdēt un saprast savu organismu, tātad arī palīdzēt tam. Savu sajūtu un pārliecības apstiprinājumu viņš atrada daudzu autoru darbos, pirmkārt, Sibīrijas dziednieču. Jau vairāk nekā piecus gadus Konstantīns nezina, ko nozīmē zāles.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 33 (28.04.2017.)