Māmiņa ziedo savu pabalsta daļu Krāslavas novada domei

Pēdējā laikā šķita, ka uz jautājumu par jaunieviesto Krāslavas novada domes pabalstu sakarā ar bērna piedzimšanu ir atbildēts. Izrādās, problēma ap šiem saistošajiem noteikumiem joprojām pastāv. Vēl jo vairāk, novada domes darbinieku attieksmes dēļ māmiņas gatavas atteikties ne tikai no šī gada pabalsta apmēra, bet arī no nākamo gadu pabalstiem. “Man nav vajadzīgs šāda veida atbalsts, kas, kā saprotu, nav māmiņu un ģimeņu atbalstam, bet vairāk Krāslavas novada domes vārda spodrināšanai. Ja tas tā nebūtu, man netiktu atteikts pabalsts, jo naudu manas ģimenes atbalstīšanai novada dome bija ierēķinājusi 2017. gada budžetā. Tāpēc man nav saprotams, kāpēc uz papīra un budžeta ietvaros novada dome it kā atbalsta mūs, bet tajā pat laikā atsaka atbalstu, jo ir nokavēts iesnieguma iesniegšanas laiks. Kur tad paliks manai ģimenei domātie 100 eiro, ko novada dome ar lēmumu apstiprināja šim mērķim 2017. gada budžetā? Kur tad ir solītais atbalsts?”

Iespējams, tuvojoties Māmiņu dienai, nevajadzētu runāt par neskaistām lietām, bet, ja tās rodas to amatpersonu dēļ, kuras ar saviem nodokļu maksājumiem uztur šīs pašas māmiņas, tad par to ir jārunā.



Redakcijā vērsās viena no Krāslavas novada māmiņām, kura ar laikraksta starpniecību vēlējās noskaidrot, kur paliks viņai domātie 100 eiro, ko viņa nesaņēma, jo laikus nebija vērsusies pēc pabalsta?



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 36 (12.05.2017.)