“Apskauj Latviju!”

img

Latvijas simtgade - nozīmīgs un skaists notikums valsts pastāvēšanas stāstā. Latvijas valsts simtgades svinību atklāšana notika 2017. gada 4. maijā, Latvijas otrajā dzimšanas dienā. Todien Latgalē valdīja īsta svētku atmosfēra, jo Rēzeknē plaši atzīmēja pirmā Latgales latviešu kongresa simtgadi. Taču citviet Latvijā noritēja tautas akcija “Apskauj Latviju”.

Tā ir Iekšlietu ministrijas iniciatīva, kas vērsta uz Latvijas tautas saliedētību un piederības sajūtas spēcināšanu, iestādot visapkārt Latvijai ozolus. Akciju “Apskauj Latviju” rīko Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju, organizācijām - Latvijas mazpulki un Jaunsardze, un Latvijas pašvaldībām.



Ozols tiek uzskatīts par spēka simbolu. Tāpēc ozolu sardzes izveide visapkārt Latvijai ir simboliska. Tie ne vien sniegs spēka enerģiju, bet arī būs kā garīguma sardze.



Simtgades ozoli tika iestādīti 43 Latvijas robežpilsētās, pagastos vai pierobežas teritorijās. Krāslavas novadā spēcīgie koki saknes dzīs un kuplos Piedrujā, Daugavas krastā.



Šogad pavasaris mūs nelolo ar siltiem un saulainiem laikapstākļiem, taču svētku dienā Daba dāvāja patiesi mīlīgu pavasara dienu.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 37 (16.05.2017.)