Talka Baznīcas ielā

img

Par projekta, kas ieguva atbalstu konkursa “Iedzīvotāji veido savu vidi – 2017” ietvaros, īstenošanu. Mēs, nama Nr. 19 Baznīcas ielā, Krāslavā, iedzīvotāji, kopā ar citiem aktīvajiem krāslaviešiem arī piedalījāmies šajā projektā. Atvedām stādīšanas materiālu – zemi, košumkrūmus, kokus, zālīti zāliena izveidošanai. Bet mūsu nama iedzīvotāji aktīvi atbalstīja šo iniciatīvu un izgāja pagalmā strādāt. Uz talku ieradās gan mazi, gan lieli. Daudzi kaimiņi līdz pat šim laikam nebija savstarpēji pazīstami. Bet šeit kopā gan pastrādāja, gan iepazinās.

Esmu pārliecināta – tam, kurš piedalījies teritorijas apstādīšanā un apzaļumošanā, nekad neienāks prātā doma lauzt un zagt augus!



Apzaļumošana ap namu, uz palodzēm un balkoniem – tas nav tikai skaisti, bet arī labvēlīgi ietekmē cilvēku veselību. Augi aiztur automašīnu izplūdes gāzes, no ielas nākušos putekļus.



Teritoriju apzaļumošanas galvenais laiks vienmēr ir pavasarī. Cilvēkiem gribas ātrāk visu iestādīt, lai ātrāk izaugtu, sazaļotu, uzziedētu. Lūk, arī mēs gaidām skaistumu ne tikai pie sava nama, bet arī citos mūsu pilsētas rajonos.



Par palīdzību mūsu plānu īstenošanā vēlamies pateikties novada domes attīstības nodaļas vadītājai Inārai Dzalbei, “Labiekārtošanas K” vadītājam Ēvaldam Cauņam, autovadītājam Borisam Rimšam un Gatim Škutānam. Paldies visiem mājas kaimiņiem, bet īpaši Zentai Melderei un Lienei Skumbinai.



V. TRAČUMA, projekta koordinatore, iedzīvotāju nereģistrētā grupa “Mēs kopā”



Alekseja GONČAROVA foto