KNAB soda Dagdas novada bijušo priekšsēdētājas vietnieku

Daudzi laikraksta lasītāji vēl atceras rakstus par Dagdas novada domes darbinieku sporta spēlēm Ķepovā, kas norisinājās 2016. gada vasarā. Tās notika darba laikā, pasākuma ietvaros tika lietots alkohols, pusdienu galds tika klāts par nodokļu maksātāju līdzekļiem. Daudzi novadnieki lūdza šo jautājumu neatstāt novārtā un noskaidrot, kurā pusē ir taisnība. Vai novada domes vadībai bija tiesības neievērot likumu par pašvaldības līdzekļu neracionālu izmantošanu u.c.? Jautājums par sportošanu, ēšanu un dzeršanu uz tautas rēķina “aizsportojās” līdz vairākām valsts iestādēm, kas neatstāja šo jautājumu neskatītu.

Kā daudzi atceras, sporta spēlēs piedalījās arī Dagdas novada domes priekšsēdētāja Sandra Viškure, kura intervijas laikā atgādināja, ka viņa pasākuma laikā ir tikai dalībniece. Par sportošanu un ēšanu uz tautas rēķina videokameru priekšā tika pasmīnēts un pasmiets. Nekāda veida pārkāpumu savā rīcībā novada pirmā persona nesaskatīja. Pārkāpumu nesaskatīja arī Ķepovas pagasta pārvaldes vadītāja Žanna Aišpure, kuras teritorijā šāda veida pasākums notika, un kuras vadītā pagasta pārvalde tajā dienā plkst.13:25 bija slēgta. Arī alkohola esamība uz pusdienu galdiem darba laikā tika pamatota ar sportistu pašu gribu dzert vai atturēties. Kā saka, jauna sporta disciplīna - “atturēšanās”. Uzvar tas, kurš visilgāk noturas “atturējies nepacelt glāzīti”. Lai arī novada domes priekšsēdētāja un Ķepovas pagasta pārvaldes vadītāja nekādu pārkāpumu nesaskatīja, citādās domās bija Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).



2016. gada 16. decembrī, izskatot administratīvā pārkāpuma lietas materiālus, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sodījis Dagdas novada domes priekšsēdētāja vietnieku saistībā ar pašvaldības darbinieku nosūtīšanu uz apmaksātu saietu darba dienā.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 39 (23.05.2017.)