Latgales Tematiskie ciemi Muzeju naktī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā

Liela apmeklētāju interese bija vērojama 20. maija vakarā, ikgadējās akcijas “Muzeju nakts” pasākumā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, kurā piedalījās arī Latgales Tematiskie ciemi.

Tematisko ciemu zilās teltis piesaistīja uzmanību ar visdažādāko piedāvājumu klāstu – zāļu tējām, mājās ražotu vīnu no pašu audzētām ogām un koši rotātām piparkūkām, pašbrūvētu alu un kvasu, dažādiem ievārījumiem. Visu bija iespēja baudīt un iegādāties.

 



Protams, vēderu priekam tika piedāvāti arī “Latgolys Golds” labumi, tika vārīta zirņu putra ar speķi un zupa.



Tematisko ciemu mājamatnieki piedāvāja ne vien iegādāties savus izstrādājumus, bet arī dāsni dalījās amata noslēpumos, demonstrējot sava aroda prasmes. Apmeklētāji ar interesi vēroja un uzdeva jautājumus. Kalējs, audēja, klūgu pinējas, māla sīkplastikas un kokapstrādes meistari, mūzikas instrumentu meistars, rokdarbnieces – uzmanību izpelnījās visi.



Bērnu interesi īpaši piesaistīja “mājdzīvnieku sētiņas”, kurās ganījās kaza ar kazlēnu, jēriņi un būrītī sienu grauza truši. Kā atzina viena no apmeklētājām – arī pie vecmāmiņas laukos vairs nav iespējas vērot mājdzīvnieku dažādību, palicis vien sunītis...



Latgales Tematisko ciemu  galvenais  mērķis ir popularizēt savu novadu, vietu, kuru aicinām apmeklēt, izbaudot katra ciema īpašo piedāvājumu.



Kuplais apmeklētāju skaits un dzirdētās atsauksmes liecināja, ka mērķis tika sasniegts. Krāslavas novadu pasākumā pārstāvēja z/s “Kurmīši”, Kombuļu ciema kokapstrādes meistars Juris Kokins un Tematiskais ciems “Skaista” .



Pasākumā piedalījās un informāciju sagatavoja Iveta LEIKUMA