Muzeju nakts Krāslavā: kino, mūzika, biezputra un truši…

img

Muzeju nakts ir vispasaules akcija. Krāslavas muzejs nekonkurē ar Luvru vai Pradu, taču katru gadu piedalās šajā kultūras pasākumā, ik reizi izdomā kaut ko jaunu un īpašu. Krāslavieši nav pārāk bieži ciemiņi mūsu muzejā, un tikai piedāvājums apmeklēt ekspozīcijas un izstādes vakarā, turklāt pilnīgi bez maksas, var veicināt vietējās publikas interesi par notiekošo mūsu senatnes krātuvē… Un veltīgi! Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā regulāri notiek dažādas izstādes, tiek īstenoti projekti, darbinieki ļoti radoši un savdabīgi noformē ekspozīcijas. Un vēl tur strādā ļoti atsaucīgi cilvēki, entuziasti… Tā ir liriska atkāpe, atgriezīsimies pie mākslinieciskās akcijas “Muzeju nakts”.

Publika sāka piepildīt “augšējo parku” uzreiz pēc pulksten 7 vakarā. Bijušajos staļļos tika demonstrēta dokumentālā filma “To atceras tikai vilcieni” “non-stop” režīmā, savu skatītāju tā atrada. Šeit bija iekārtota arī retro fotostudija, kur katrs gribētājs varēja nofotografēties senā fotosalona interjerā. “Klientiem” bija iespēja izmantot vēsturisko tērpu garderobi. Šo unikālo iespēju piedāvāja fotoklubs “Zibsnis”, netrūka gribētāju iemūžināt sevi nestandarta interjerā. Arī es nevarēju pretoties kārdinājumam…



Blakus ieejai staļļos savu telti uzstādīja mums labi zināmie biedrības “Kroma kolna broliste” pārstāvji. Šī vieta bija ļoti populāra gan bērnu, gan pieaugušo vidū. Šeit varēja aplūkot seno ieroču un bruņu paraugus, bet galvenais – pieredzējušā instruktora vadībā katrs varēja iemācīties mest kara cirvi, pīķi, šaut ar loku. Vietējie “Robini Hudi” un “Vilhelmi Ttelli” stājās rindā, daudzi spēja parādīt īstu “klasi”!



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 40 (26.05.2017.)