Puķu dobes pārvērtības Mežābelēs

img

“Katrai no mums ir sava puķu dobe, kuru kopjam un lolojam, gadatirgos nopērkam tai kādu jaunu stādu. Tā ir vieta, kur atbrīvoties no liekām domām, uzņemt zemes enerģiju un piepildīt savu iekšējo gan fizisko, gan garīgo pasauli!

 



Pavasarī, veikalu žurnālu plauktos, viens par otru krāšņāki, dārza īpašniekus ar košām daiļdārzu fotogrāfi jām uzrunā žurnāli, it kā apsolot, ka nopērkot tieši šo izdevumu, tavā dārzā pēkšņi kļūs tikpat skaisti un bagātīgi kā fotoattēlā. Žurnāli krājas uz naktsgaldiņa, tad pāriet uz bēniņiem. Dažkārt izdodas dārzā veikt pārmaiņas, bet pārsvarā paliek tāpat. Un vēlēšanās pēc pārmaiņām un uzlabojuma, kā bija iecerēts, paliek nepiepildīta. Varbūt šopavasar atliksim žurnālus maliņā un iesim mācīties – praktizēt profesionāļa uzraudzībā īstā puķu dārzā?”



Tā sociālajos tīklos tika pieteikts pasākums – dārzkopības meistarklase, kuru vadīja pieredzējusi dārzniece – ainavu arhitekte Daina Zvejsalniece. “Puķu dobes pārvērtības Mežābelēs” – brīvdienu mājā Skaistas pagasta Čenčupos, Dridža ezera krastā, kur saimnieko un viesus uzņem Anna Krumpāne ar ģimeni.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 42 (02.06.2017.)