Vairāk nekā 5000 bērni Latvijā izglītoti par satiksmes drošību

Noslēgusies sociālā kampaņa “Apstājies. Paskaties. Pamāj.”
Lai bērni justos un pārvietotos uz ceļa droši, sociālās kampaņas “Apstājies. Paskaties. Pamāj.” ietvaros kopš pērnā gada rudens zināšanas par ceļu satiksmes drošību sniegtas vairāk nekā 5000 bērnu dažādās apdzīvotās vietās visā Latvijā. Tās laikā bērniem skolās tika mācīta droša uzvedība ielu un ceļu tuvumā, īpaši stāstot – kā rīkoties, ieraugot kravas vai citu liela izmēra automašīnu.

 



Kampaņas idejas pamatā - bērniem kā drošas uzvedības paradumu iemācīt kādu pavisam vienkāršu, bet ļoti efektīvu darbību – apstāties, paskatīties un pamāt mašīnas šoferim, tā pārliecinoties, ka autovadītājs un bērns viens otru pamanījuši.



Pēdējā piecgadē uz Latvijas ceļiem iet bojā vidēji 7 bērni, bet cietuši vairāki simti – liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Ar mērķi samazināt satiksmes negadījumos bojā gājušo bērnu skaitu Latvijā līdz nullei, astoņu mēnešu laikā, no 2016. gada oktobra līdz 2017. gada maijam, “Apstājies. Paskaties. Pamāj.” īpašais kravas auto, mērojot 7500 km, viesojies 44 skolās. Izbraukumos uz skolām un lekcijās “Volvo Truck Latvia” servisa centrā zināšanas par ceļu satiksmes drošību ieguvuši vairāk nekā 5000 bērnu. Kopā tika apmeklēta 41 apdzīvota vieta -



Ogre, Ķekava, Iecava, Bauska, Jelgava, Dobele, Valmiera, Ludza, Krāslava, Daugavpils, Ķegums, Sigulda, Cēsis, Ainaži, Salacgrīva un daudzas citas.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 44 (09.06.2017.)