Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalsts

img

​Latvijas Sarkanā Krusta Krāslavas, Dagdas, Aglonas novadu komitejas Šķaunes nodaļa jau otro gadu pēc kārtas gūst atbalstu Borisa un Ināras Teterevu fonda izsludinātajā projektu konkursā, kur fonds atbalsta darbīgas bezpeļņas organizācijas, kas palīdz grūtībās nonākušiem iedzīvotājiem.

Jaunā programma, kas ilgs trīs gadus, “Pats savam saimes galdam” ir turpinājums projektam “Maizes rieciens” (2013-2016) aktivitātei “Atbalsts līdzdarbībai”. Arī šogad, pateicoties fonda atbalstam, Šķaunes, Bērziņu, Ezernieku un Dagdas pagastu 30 mājsaimniecībām ir unikāla iespēja piedalīties šajā pasākumā. Šīs programmas ietvaros tika atbalstītas uzņēmīgas un rosīgas apkaimes ģimenes, kas izteica vēlmi pašu rokām veikt zemkopības darbus pārtikas sagādāšanai savas saimes galdam, kas uzlabos viņu dzīves apstākļus.



Projekta laikā pagastu iedzīvotāji no fonda saņēma sēklu, stādu un dārza inventāra dāvinājumu, kas palīdz sekmīgi iekopt, rūpēties par savas ģimenes dārzu un izaudzēt ražu. Čaklie darboņi jau arī ir tikuši pie pirmajiem pašaudzētajiem dārza labumiem - sīpollokiem, dillēm, redīsiem.Ģimenes ļoti augstu novērtē dārza inventāra dāvinājumu no Borisa un Ināras Teterevu fonda, jo bez tā būtu ļoti grūti veikt zemkopības darbus. Laukos dzīvojošiem iedzīvotājiem,kur ir liels bezdarbs, nav brīvu naudas līdzekļu tā iegādei. No 4. aprīļa līdz 30. novembrim iesaistītajām ģimenēm ir iespēja saņemt konsultācijas par ražas kopšanu un citiem ar to saistītiem darbiem, kā arī dalīties savā pieredzē. Savukārt, tuvojoties rudenim, viena no aktuālākām tēmām būs par ražas uzglabāšanu ziemai un konservēšanu. Projekta laikā neizpaliks arī bez ražas dalīšanas svētkiem, kuros projekta dalībnieki, jau tradicionāli, nelielu daļu no izaudzētā dāvās trūkumcietējiem.



Sandra Drozdova, LSK Krāslavas, Dagdas, Aglonas novadu komitejas Šķaunes Māmiņu centra vadītāja