Kas rada skaistumu pilsētā

img

Mūsu dārgā Krāslava jau sen un pilnīgi pelnīti tiek dēvēta par ļoti sakoptu, tāpēc arī izteikti mājīgu pilsētiņu. Par to nekautrējas skaļi runāt ne ārzemnieki, ne latvieši, Zilo ezeru zemes daudzie viesi, ne arī mēs, vietējie iedzīvotāji.

Ko lai saka – mums ir paveicies ar īstiem apsaimniekotājiem! Labi zinādams novadnieku noskaņojumu, izpaudīšu nelielu noslēpumu: nesenajās pašvaldību vēlēšanās daudzi krāslavieši atzinās, ka balsoja par Ēvaldu Cauņu un Jāni Geibu. Nav viegls viņu darbs, toties cītīga darba augļi ir redzami ar neapbruņotu aci. Gatavošanās Līgo svētkiem kā pats atbildīgākais vasaras eksāmens. Ziemeļniecisks šogad bijis maijs, ar gaidīto siltumu nepriecē arī jūnijs. Toties mitruma ir pietiekami, zāles pārbagātība priecē zemniekus. Bet pilsētniekiem papildu rūpes. Trimmeri un zāles pļāvēji ar pilnu jaudu sāka strādāt jau pirms mēneša, bet vasaras saulgriežu dienā Krāslava bija skatāma visā tās krāšņumā. Nopļauti visi pilsētas zālāji, dārza šķēres neļauj krūmiem augt savā vaļā, nekavējoties tiek novākti pēc viesuļvētras kritušie koki.



Un par štata sētnieku kārtīgumu jau var sacerēt dzejiskas rindas. Ne pilsēta, bet bilde! Ir divkārt patīkami redzēt Krāslavas labiekārtotāju rindās jaunas sejas. Pastrādāt dzimtās pilsētas labā vasaras brīvlaikā sapņo daudzi, un tie, kam ir paveicies, uzskata sevi par laimes lutekļiem. Pirmais darba eksāmens, pirmā alga, un veikalu plauktos tik daudz kārdinājuma, arī jauniešu tūrisms – progresējoša parādība. Atvērtā pasaule vilina ar neizpētītiem horizontiem, taču par prieku, kā zināms, ir jāmaksā. 



Daudzas latgaliešu ģimenes nevis dzīvo, bet cīnās par izdzīvošanu. Nav ļaunuma bez labuma, un tieši tādās ģimenēs aug bērni, kuri uzskata par veiksmi godīgi strādāt. Ar cienījamās firmas “Lab- iekārtošana K” darbiniekiem man ir lieliski kontakti. Redakcijā ienākošos lūgumus un vēlējumus mēs bez kavēšanās pārsūtām konkrētam adresātam, un bieži vien publikācijas nepieciešamība atkrīt. Labiekārtošanas kantoris negrēko ar papīra darbiem, bet nekavējoties sāk rīkoties.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 49 (30.06.2017.)