Jaunumi no Armanda Pudnika

​Makšķerniekiem, protams, var ticēt, taču šis ir tas gadījums, kad uzticies, taču pārbaudi. Dagdas spiningotāja Armanda Pudnika videosižets un fotogrāfijas jūnijā ātri pāršalca Facebook auditoriju. Nemaz nešaubīdamies par faktu ticamību, esmu sen pazīstams ar zivsaimnieku, zvanīju aizrautīgajam makšķerniekam. Un, lūk, ko viņš pastāstīja.

Tas notika kādā jaukā dienā ne pārāk dziļā privātajā ezerā. Vakarpusē viņš ķēra uz silikona ēsmas balti zilā krāsā ar sešu gramu džiggalvu. Un notika īsts brīnums: pusstundas laikā Armands uzvarēja divcīņā ar diviem ezera krokodiliem. Pirmā līdaka 98 centimetru garumā svēra sešus kilogramus, bet otrā, vairāk nekā metru gara – veselus astoņus kilogramus! Tā pazīstamais spiningotājs uzstādīja personīgo rekordu līdaku ķeršanā. Pieredzējušais makšķernieks-sportists abas plēsoņas ņēma no ūdens ar rokām, bet pēc izmērīšanas un fotosesijas palaida brīvībā. No šī piemēra vērts mācīties, īpaši Daugavas makšķerniekiem, kuru spiedienu upes plēsēji vairs nespēj izturēt.



Taču pievērsīsimies mūsu Armandam, daudzo vasaras un ziemas makšķerēšanas sacensību organizatoram un dalībniekam. Nesen komandas “Latgale” sastāvā viņš piedalījās Latvijas čempionātā, kur pārsteidza kolēģus spiningotājus ar 1350 gramus smaga plauža noķeršanu ar silikona vizuli. Aizraušanās ar ultragaismu palīdz mūsu eksperimentētājam “pierunāt” uz mikrovizuli ruduli, rotanu un pat ķīsi.



Un pēdējais Armanda jaunums. Nesen Ežezerā tika ielaisti 18 000 līdaku mazuļi, bet pirms tam šī ezera ūdeņi tika papildināti ar zandarta mazuļiem. Arī citas Dagdas novada dabiskās ūdenstilpnes uzņēma jaunos zobainos iemītniekus.



Aukstā vasara retumis priecē ar makšķerēšanas sensācijām. Gaidām jaunas ziņas, mans tālruņa numurs 26065838.



Aleksejs GONČAROVS