NūJoMe-2017

Pagājušajās brīvdienās, no 30. jūnija līdz 2. jūlijam, Rēzeknes novadā, Lubāna ezera krastā, notika unikāls pasākums – NūJoMe-2017. Triju dienu laikā visas Latvijas aktīvās atpūtas cienītāji apguva korektu nūjošanas tehniku sertificētu treneru un instruktoru INWA-LTSA (Starptautiskā Nūjošanas Federācija) vadībā.

Nodarbības notika uz ūdens atpūtas centra “Bāka” bāzes, Latvijas lielākā ezera Lubāna krastā. Bez nūjošanas pasākuma NūJoMe-2017 formāts ietver arī jogas un meditācijas nodarbības.



Šī gada NūJoMe programma bija ļoti daudzveidīga: rīta un vakara meditācija, elpošanas tehnika, meditācija iešanas laikā, sakrālās dejas, lekcija par maiju indiāņu kalendāru, Centra “Tao” speciālistu mugurkaula ekspress diagnostika un korekcija, veselīgs uzturs un programmas “nagla” – sešu stundu pārgājiens pa purvu speciālos purva bagijos kopā ar pieredzējušiem gidiem.



Pasākuma ideja, tā organizēšana un īstenošana pieder Danai un Aleksandram Lahtionoviem no Indras pagasta Krāslavas novadā. Viņu izveidotā biedrība “Cilvēka attīstības centrs” daudz strādā, lai popularizētu veselīgu dzīvesveidu Latvijā un Latgalē: regulāras jogas nodarbības Krāslavā un Robežniekos, bērnu pasākumu organizēšana, nūjošanas treniņi Krāslavā un daudzi citi pasākumi.



Jau pavisam drīz, 22. jūlijā, plkst. 10.00 Krāslavas pilsētas svētku laikā notiks nūjošanas pārgājiens apkārt pilsētai. Vēl ir laiks iziet ekspress apmācību kursu pie Aleksandra Lahtionova, sertificēta nūjošanas instruktora, un cienīgi piedalīties pilsētas sporta pasākumā. Interesenti var pierakstīties uz individuālām vai grupu apmācībām pa tālruni 27080606.