Dabas koncertzāle

img

Šogad viens no “Dabas koncertzāles” pasākumiem norisinājās arī Latgalē – Dvietes palienē, jūnija vidū. Bet 30. jūnijā, manas meitas dzimšanas dienā, kopā ar viņu man bija iespēja apmeklēt šo pasākumu Valmieras novada Burtniekos, Vīsraga pļavā. Ja man vajadzētu iespaidus raksturot vienā vārdā, es teiktu – fantastiski!

“Dabas koncertzāles” mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par ES aizsargājamiem biotopiem un pareizu to apsaimniekošanu. Vides mūzikas koncerts “Dabas koncertzāle” top zinātnes un mākslas saskarsmē – zinātnieki, mūziķi, dzejnieki, fotogrāfi un filmu autori kopīgi veido izrādi, kuras galvenais varonis ir daba. Kopš 2006. gada “Dabas koncertzāle” pulcina tūkstošiem ģimeņu, lai pievērstos konkrētai sugai dabā un caur to, pastiprinātu sapratni par dabas aizsardzības pasākumiem šīs sugas specifiskā biotopā.



“Dabas koncertzāle” nav tikai koncerts un nav pat tikai notikums. Katru gadu divās līdz tam neatklātās vai maz zināmās vietās skatītāji sanāk kopā, lai uzzinātu un izbaudītu, klausītos un pētītu. Katru gadu tiek izvēlēta cita tēma un vietas, lai emocijas un zināšanas, ko dalībnieki iegūst, katru gadu būtu dažādas.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 52 (11.07.2017.)