“CREATIVE AND ENGLISH” Krāslavas bibliotēkā

Krāslavas novada centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa vasaras brīvlaika mēnešos bērniem un jauniešiem tradicionāli organizē izklaides un piedzīvojumu aktivitātes.

2016. gadā tas bija Vasaras brīvlaika lasīšanas maratons, kas veiksmīgi startēja un guva labas atsauksmes gan apmeklētāju vidū, gan Latvijas Nacionālās Bibliotēkas publisko bibliotēku apaļā galda diskusijā un pieredzes apmaiņu izvērtēšanā. Vasaras brīvlaika lasīšanas maratona ietvaros Krāslavas novada iedzīvotāji un viesi lasīja grāmatas un žurnālus, piedalījās radošajās trešdienu darbnīcās, spēlēja galda spēles un datorspēles, jautri organizējot savu vasaras ikdienu bibliotēkā. Piekrišana bija liela, daudzi izteica vēlmi darboties arī turpmāk.



Balstoties uz gūto pieredzi pagājušajā gadā, šogad radās ideja KNCB Bērnu literatūras nodaļā organizēt vasaras brīvlaika radošo darbnīcu “Creative and English” bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem laika posmā no 5. līdz 30. jūnijam.



Ik dienu ar bērniem darbojās Linda Gribule, kura savas skolas gaitas uzsāka Krāslavas pamatskolā un vēlāk turpināja tās Astor koledžā Lielbritānijā. Skolas brīvlaiku Linda katrreiz pavada Latvijā, pie vecmāmiņas Larisas, ar domu nākotnē atgriezties uz dzimto pilsētu – Krāslavu.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 53 (14.07.2017.)