Dridža ezera neatrisinātie noslēpumi

img

​Mīļotais novads, zilo ezeru zeme… Ne tikai tūristu pievilkšanas punkts: kopš 2005. gada Dridža ezerā norisinās prestižās zemūdens medību cienītāju sacensības.

Aizvadītajās brīvdienās viesu nams “Skaistkalne” uzņēma starptautisko sacensību “Dridzis CUP 2017” un vienlaicīgi Latvijas zemūdens medību čempionāta otrā posma dalībniekus. Vislielākā bija rīkotājvalsts komanda – 39, no Lietuvas ieradās 29 sportisti, no Igaunijas – 4, Baltkrieviju pārstāvēja divi, bet Krieviju Aleksejs Zatešilovs no Pleskavas.



Tieši pirms gada, kad līdzīgas sacensības notika Sīvera ezerā, man nācās būt par liecinieku daudzo zemūdens mednieku triumfālajam iznācienam krastā, taču pirmajā dienā Dridža ezers nevēlējās atklāt aukstās vasaras noslēpumus. Ilgi gaidītā festivāla sagatavošanas laikā mūsu organizatori ar eholota palīdzību izpētīja daudzus iespējamo medību nogabalus un pārliecinājās, ka trofejzivju galvenie uzkrājumi atrodas dziļumā, kas pārsniedz desmit līdz piecpadsmit metrus. Tas vairumam zemūdens mednieku nav sasniedzams. Visdrīzāk tās ir lielo plaužu saimes, kurām piekļūt šāviena attālumā ir liela māksla.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 55 (21.07.2017.)