Andrupenes pļavā līdz ar iecienītākajām melodijām skan izkaptis

img

​Sen rimušas vēlēšanu kaislības, tikai Dagdas pašvaldības vadītāja maiņa nemaz nav ietekmējusi novada, Latgalē pazīstama ar masu kultūras iniciatīvām, dzīves vasaras ritmu.

Katru nedēļu gan pagastu svētki, gan košie novada festivāli ar starptautisku vērienu. Un ir divtik patīkami, ka turpinās sacensību tradīcija pļavās siena novākšanas laikā, ko ir iemīļojuši lauku iedzīvotāji. Darba prieks – lauku ļaužu dzīves stils, kuri visiem spēkiem cenšas panākt jaunatnes palikšanu dzimtajā novadā. Tāds, lūk, protesta veids!



Vai tas nav brīnums - aizvadītā sestdiena bija pirmā pa īstam karstā šīs vasaras siena pļaujas diena? Bez nevienas lietus piles, taču sacensību dalībnieku skaits nedaudz mazāks, nekā tika gaidīts. Tas arī saprotams – jūlijs jau otrajā pusē, bet lietus dēļ, kas sen apnicis, daudzas saimniecības tā arī nav paguvušas sagatavot kvalitatīvu rupjo lopbarību. Un, cik ruļļu sapuvuši vālos. Tikai īsts zemnieks viskritiskākajā situācijā nenolaiž rokas.



Saprotams, ka šajā ilgi gaidītajā labvēlīgajā dienā kāds deva priekšroku personiskajam, nevis sabiedriskajam. Tas ir gadījums, kad paša krekls tuvāks.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 55 (21.07.2017.)