Zemessargu XXVI vasaras spēles norisinājās Aglonā

​Aglonā no 21. jūlija līdz 23. jūlijam norisinājās kārtējās, divdesmit sestās, Zemessargu vasaras spēles. Svinīgā atklāšanas ceremonija, kas ietvēra sevī dalībnieku parādi, notika laukumā bazilikas priekšā. Klātesošos zemessargus, kuri pārstāvēja visas brigādes un specializētās zemessargu vienības, sveica Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš, Aglonas novada domes priekšsēdētāja Ingūna Barkeviča, Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Ģenerālis runāja lakoniski un, kā jau armijas cilvēks, īsi. Uzsvēris panākumus zemessardzes attīstībā pēdējo gadu laikā, viņš piebilda, ka liels darbs vēl priekšā, jo mūsu neparastajā laikmetā parādās arvien jauni uzdevumi tēvzemes sargiem. Pēc tam tika nolasīta ģenerāļa pavēle par spēļu rīkošanu un par Aglonas domes priekšsēdētāja, domes izpilddirektora, Aglonas bazilikas pārziņa, Preiļu uguns un glābšanas dienesta priekšnieka vietas izpildītāja Rolanda Sluka apbalvošanu ar goda rakstiem.



Ingūna Barkeviča savā uzrunā novēlēja, lai sacensībās uzvarētu draudzība. Spēļu dalībniekus svētīja bīskaps Bulis, atgādinot visiem, ka fiziska attīstība tēvzemes sargiem ir tikpat svarīga kā garīgā, atkal minēja, ka jauni uzdevumi un izaicinājumi, ar kuriem šodien pilna pasaule, pieprasa no tēvzemes sargiem gatavību izpildīt savu svēto pienākumu.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 57 (28.07.2017.)