Pilsētas svētku pirmā diena: baseina atklāšana un uguns skulptūra parkā

​21. jūlijā plkst. 16.00 notika ilgi gaidītā pilsētas baseina atklāšana. Simbolisko lentīti pārgrieza Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks un Krāslavas Valsts ģimnāzijas direktors Jānis Tukāns. Klātesošie pilsētas iedzīvotāji šo rituālu sveica ar draudzīgiem aplausiem. Pēc tam visi sanākušie tika uzaicināti apmeklēt jauno ēku.

Publika nesteidzīgi, pat ar bažām, ieradās kompleksa galvenajā zālē. Šeit jau skanēja apsveikumi no kaimiņu pašvaldību pārstāvjiem, no celtniekiem un sadarbības partneriem. Pirmie baseinu izmēģināja mūsu slavenā novadnieka un titulētā sportista Anatolija Ļevšas audzēkņi. Jauno puišu četrinieks, skatītāju uzmanības samulsināts, nopeldēja no vienas baseina malas līdz otrai aplausu pavadībā. Kad oficiālās runas bija beigušās, bet pasākuma viesi “ar viegla ūdens” vēlējumiem iemetuši ūdenī balonus ar smagu piekariņu, skatītāji devās izpētīt jauno sporta kompleksu un visas tā piedāvātās iespējas. Vēl tika izpētītas saunas, ģērbtuves, skvoša un vingrošanas zāles, baseins bērniem ar nelielu kalniņu un plašais džakuzi. Pirmie apmeklētāji mēģināja ūdeni ar tausti, it kā gribēdami pārliecināties, ka viss apkārt redzētais nav sapnis. Publika patiesi priecājās…



Labpatikā staroja arī Krāslavas galvenā baseina administrators Konstantīns Kozačuks, kurš, neskatoties uz aizņemtību un pirmās darba dienas rūpēm, atrada laiku īsai intervijai.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 57 (28.07.2017.)