Pilsētas svētku otrā diena: motociklu šovs, gurķu marinādes, leļļu izstāde, lielais koncerts

img

Svētku svinībām es pievienojos dienas otrajā pusē. 22. jūlijā plkst. 16.00 centrālajā laukumā skatītāji ar nepacietību gaidīja baikerus, lūkodamies uz Brīvības ielas pusi, no kurienes arī vajadzēja ierasties šova varoņiem. Ilgi nenācās gaidīt, drīz vien iespaidīgā šova dalībnieku kolonna ar klusu un dobju rūkoņu iebrauca laukumā. Baikeru vidū nebija daudz krāslaviešu, bija viesi no Daugavpils, Lietuvas (spriežot pēc numura zīmēm). Pēc nelielās grupas “Gassaga”, kas sastāvēja no mūsu pilsētas motociklistiem, uzstāšanās un prezentācijas sākās šovs. Publiku izklaidēja ar nepamatotu protektoru dzēšanu pret asfaltu (iespaidoja spiedzieni, dūmi, vispārējā sajūsma), ar skatītāju konkursiem (motociklu stumšana uz ātrumu, braucieni ar pilnu ūdens glāzi uz paplātes utt.). Uzvarētāji noteikti saņēma balvas un suvenīrus. Papildus izklaidēm varēja aktīvi komunicēt ar pasākuma dalībniekiem un uzdot viņiem jautājumus. Baikeri bija cieņas pilni un pat saglabāja patosu, kurš tik ļoti iederējās brīvību un savu “metāla zirgu” mīlošo cilvēku raksturā. Motošovs vēl bija pašā karstumā, kad skatītāji pakāpeniski sāka “plūst” uz parku, tuvāk gastronomiskajam pasākumam – “Gurķa dienai”!

Pateicoties Krāslavas Tūrisma centra un biedrības “Latgales kulinārā mantojuma centrs” pūliņiem, par tradicionāliem ir kļuvuši kulinārijas šovi “augšējā” parkā, kuri piesaista ne tikai daudzus Krāslavas gardēžus, bet arī pilsētas viesus. Lūk, arī 22. jūlijā šeit bija daudz ļaužu. Šogad pasākums saglabāja savu starptautisko statusu, kā arī priecēja ar divām jaunām idejām: gastronomiskais konkurss bija saistīts ar “gurķu” tēmu, bet ar festivāla galveno zvaigžņu lomu izcili tika galā televīzijas šova “Īstās latvju saimnieces 2017” dalībnieces.



Baltkrievu viesi gluži kā iepriekšējā gadā priecēja ne tikai ar lauku delikatesēm un dzērieniem, bet arī ar tradicionālajiem suvenīriem. Bija pārstāvēti pieci Vitebskas apgabala rajoni. Arī šogad “gardumu festivāla” apmeklētāji pārliecinājās, ka mūsu kaimiņu tradicionālā virtuve ir ļoti tuva latgaļu virtuvei.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 58 (01.08.2017.)