Dagdas novada jaunieši izvēlas aktīvu dzīvesveidu

Par to varēja pārliecināties pirmajā Annas dienu pasākumā “Breiņeiguo jauņeiba”, kas 27. jūlijā jauniešu iniciatīvu centra “Parka rozes” laukumā pulcēja kuplu dalībnieku skaitu Dagdas novada jauniešu sporta dienā 2017.

Sporta dienas pasākumā piedalījās jauniešu komandas no katra novada pagasta. Jaunieši sacentās dažādās sporta spēlēs un stafetēs, kurās tuvošanos uzvarai veicināja komandas gars un saliedētība. Desmit “stacijās” bija jāpaveic dažādi uzdevumi. Sporta pasākumu organizatore Santa Bižāne bija izdomājusi tādus uzdevumus, kas prasīja ne vien sportisko veiklību, bet arī izraisīja jautrību dalībnieku un līdzjutēju vidū. Piemēram, stafetē “Slapjie un sausie”, dalībniekiem bija jānostājas vienam aiz otra kolonnā. Katram dalībniekam tika iedota tukša plastmasas glāzīte. Pretī komandai noteiktā attālumā novietots spainis ar ūdeni, pie komandas novietota tukša pudele. Dalībnieku uzdevums – pa vienam pieskriet pie spaiņa, iesmelt glāzē ūdeni, uzlikt glāzi uz galvas un censties pēc iespējas ātrāk aiziet pie pudeles, lai izlietu tur iesmelto ūdeni. Karstajā dienā ūdens šļakatas bija tieši laikā! 



Interesantajās, spraigajās un jautrajās sacensībās zaudētāju nebija. Tomēr sacensības ir sacensības, kāds bija vairāk trenējies, kāds bija veiklāks, kādam uzsmaidīja veiksme. Šogad godalgotās vietas ieguva:



1.vieta - Dagdas jauniešu komanda “Dagne”,



2.vieta - Konstantinovas jauniešu komanda “Dzirgstelītes”,



3.vieta - “Ašo kompānija” no Asūnes.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 59 (04.08.2017.)