Rāznas Nacionālā parka ceļotāju dienā plašs tūrisma piedāvājuma klāsts un jaunumi

Popularizējot Rāznas Nacionālā parka (Rāznas NP) dabas bagātības un tūrisma iespējas, sestdien, 5. augustā, Rāznas NP norisinājās pirmā Ceļotāju diena. Pārgājienos, lauku saimniecību aktivitātēs, izstādēs, izglītojošās un radošās aktivitātēs kopumā piedalījās vairāk nekā 150 apmeklētāju. Pasākumu organizēja Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālā administrācija sadarbībā ar Rāznas NP teritorijas uzņēmējiem un vietējām pašvaldībām.

“Pirmā Ceļotāju diena norisinājās Rāznas NP 10 gadu jubilejas zīmē. Nedēļas nogales vasarā ir piepildītas ar dažādiem pasākumiem, tamdēļ esam gandarīti par pasākumā iesaistīto tūrisma pakalpojumu sniedzēju un apmeklētāju skaitu. Arī laika apstākļi sestdien lutināja, un tas rosināja daudzas ģimenes un draugu grupas apmeklēt teritoriju un saturīgi pavadīt dienu dabā. Apmeklētāji atzina, ka uzzinājuši daudz jauna par Rāznas Nacionālo parku, tostarp par tūrisma produktiem, interesantām nodarbēm,” stāsta Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas izglītības centra “Rāzna” vadītāja Regīna Indriķe. 
Rāznas Nacionālais parks ir īpaši aizsargājama dabas teritorija, kur dabas un ainavas vērtības palīdz atklāt Andrupenes purva taka, Akmeņu taka un Lielā Liepukalna skatu tornis.   Te atrodas arī tūristu iecienīti objekti - Mākoņkalns, Andrupenes lauku sēta un Lūznavas muiža. Pirmās Ceļotāju dienas dalībnieku vidū bija 13 vietējie uzņēmēji, Jaundomes muižas vides izglītības centrs un Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības centrs “Rāzna”, Lūznavas muiža un muzejs “Andrupenes laku sēta”. 



Turpinājumu lasiet laikrakstā “Ezerzeme” Nr. 62 (15.08.2017.)