SĪVERA KAUSS 2017 – emociju un sporta sasniegumu jūra

img

Saule, gaiss un ūdens – tā ir neaizmirstama un brīnišķīga atpūta Latgalē, Zilo ezeru zemē, pauguru un neskaitāmo palazdīšu vietā. Protams, latviešus un lietuviešus ar šo burvīgo skaistumu nevar pārsteigt, taču citi viesi no tālienes, īpaši lielpilsētu iedzīvotāji, neslēpj savu sajūsmu par saglabātajām dabas ainavām.

Trešo reizi man paveicās atspoguļot zemūdens medību festivālus mūsu krastos, kur pilnībā izjutu pārsteidzošu ļaužu, kuri kādreiz atklāja galvu reibinošo sporta kaislību pasauli noslēpumainajos ezeru dziļumos, brālības atmosfēru. Īsts zemūdens mednieks ir ne tikai veiksmīgs šāvējs, viņš ir arī smalks Neptūna valstības apburošā skaistuma cienītājs. Mūsu zemūdens tūrisma klubs tiek dēvēts par “Poseidonu”, un kopš tā izveidošanas dienas 2010. gadā šo sabiedrisko organizāciju vada nebūt ne vienaldzīgs cilvēks, profesionāls glābējs Eduards Bergs. Tā arī radās “Poseidona” un “Ezerzemes” sadarbība. Pats ne bez prieka esmu vērojis, kā avīzes ar reportāžu par iepriekšējām sacensībām Dridža ezerā pirms Sīvera startiem tika izķertas vienā acumirklī.



Saskaņā ar ticamu avotu informāciju, festivāls “Spearfishing SIVERS CUP” pie mums notiek jau divdesmit otro reizi. Pašreizējā formātā – vēl arī Latvijas zemūdens medību čempionāta trešais posms. Piecas valstis, 67 dalībnieki, 31 prestižo balvu kārotājs no mūsu republikas, Krāslavas novadu pārstāvēja Andrejs Ogorelovs, Jānis Vēvers, Ainārs Dzalbs un Artūrs Plinta. Tradicionāli “ihtiandri” ierodas pie mums ar ģimenēm, kurām par prieku aizvadītā sestdiena bija tik karsta, it kā pati Māte daba nolēma atvainoties par aizejošās vasaras vēso laiku. Kempinga gleznainajā pļavā norisinājās vēl viena pasākuma dalībnieku pilot- projekts “Ūdens + sports = veselība”, kura laikā skanēja priecīgas bērnu balsis. Rezultātā festivāla atvadas no vasaras.



Aleksejs Gončarovs



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 66 (29.08.2017.)