Desmitie sporta svētki “Ar veļiku pa Aglyunu”

img

Sporta svētki nav mans jājamzirdziņš... Tā es domāju pa ceļam uz Aglonu, kur 26. augustā norisinājās nu jau pēc kārtas desmitais “veloforums” ar diezgan neformālu nosaukumu “Ar veļiku pa Aglyunu”.

Pasākuma programma solīja diezgan daudzveidīgas iespējas tiem, kuri dod priekšroku ne tikai veselīgai, bet arī aktīvai atpūtai, kas ir samērā līdzīgas satura ziņā. Dalībnieku reģistrācija notika atklātā estrādē, bet laikapstākļi it kā bija “vienojušies” ar rīkotājiem. Šķita, ka vasara atgriezusies uz vienu dienu, lai velosipēdisti varētu cienīgi un sekmīgi noslēgt 2017. gada vasaras sezonu.



Blakus estrādei atradās telts, kurā katrs interesents varēja izmērīt asinsspiedienu, noteikt cukura līmeni un holesterīnu asinīs, kā arī uzzināt par to, kā atpazīt sirds un asinsvadu slimības un kas jādara, lai izvairītos no nepatikšanām ar veselību. Paralēli svētkiem Aglonā norisinājās kampaņa “Rūpējies par savu veselību” liela projekta “Veselību veicinošie pasākumi Aglonas novadā” ietvaros. Garu rindu pie speciālistiem, kuri bija gatavi sniegt vērtīgus padomus, nebija, taču arī tukšas teltis nestāvēja.



Andrejs Jakubovskis



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 67 (01.09.2017.)