Sports, māksla, intelekts: “Artišoks 2017”

img

Jauniešu festivāls “Artišoks” norisinājās Daugavpilī jau septīto reizi. Līdz šim laikam man nebija izdevies apmeklēt šo neparasto masveida pasākumu, bet šogad viss veiksmīgi sakrita – sestdiena!

Zinādams, ka šajā dienā gaidāma kārtējā “revolūcija” mūsu kaimiņiem, klusībā cerēju ieraudzīt, kā minimums, piketus, kā maksimums - masveida demonstrāciju. Neieraudzīju ne vienu, ne otru, ko nemaz arī nenožēloju (īpaši tāpēc, ka, spriežot pēc ziņu slejām, “revolūcijas process” turpinās…). Tātad, Daugavpils , sestdiena, 2. septembris, Vienības laukums un Dubrovina parks, pulkstens trīs dienā… Pelēkās debesis it kā turējās pēdējiem spēkiem: lietus te sākās, te beidzās. Par laimi, šis apstāk
lis netraucēja neparastajam masveida pasākumam. Publika kaut arī negribīgi, taču pulcējās pilsētas centrā, lai ieraudzītu kaut ko jaunu, neparastu, spilgtu. Līdzīga iespēja tai bija. Nedaudz pārsteidza pilsētas vadības neesamība pasākuma atklāšanā. Radās iespaids, ka “pieaugušie” visu atstājuši jaunatnes ziņā. Protams, politiskie pārkārtojumi ar pietiekami ilgu aso retoriku vietējā presē nedeva cerības, ka vietējai politiskajai elitei būs laiks apmeklēt parku ... Galu galā tās nav mūsu problēmas.



Andrejs Jakubovskis



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 69 (08.09.2017.)